Επαινετή έμπνευση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Η έμπνευση για συμμετοχή και ομογενειακών σχολείων στην ετήσια διεξαγωγή της Οικονομικής Ολυμπιάδας ανήκει στον ΓΓ Γιάννη Χρυσουλάκη και είναι επαινετή. Η συμμετοχή ομογενών μαθητών Λυκείων στον διεθνή  αυτόν διαγωνισμό, οικονομικών γνώσεων,  θα τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις θετικές επιστήμες ενώ παράλληλα θα συσφίξει τις σχέσεις της νέας γενιάς ομογενών με τη γενέτειρα.

 

Οι μελισσούλες μου δεν ¨τσιμπάνε” μόνον, ενίοτε “κερνάνε” κιόλας , τι άλλο; μέλι!

 

 

Θα χρειαζότανε περισσότερος χρόνος προετοιμασίας για να είναι αξιόλογη η συμμετοχή ομογενών μαθητών, αλλά εάν αληθεύει το λεγόμενο “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”, κάτι που οι μελισσσούλες μου πιστεύουν, το μέλλον προοιωνίζεται λαμπρό.

 

Ας δείξει, όμως, η οργανωτική Επιτροπή της Oικονομικής Ολυμπιάδας ευαισθησία στο θέμα της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής από την ομογένεια (λήγει 15 Ιανουαρίου 2021) ώστε και η αρχή να είναι το ίδιο ικανοποιητική όσο και η συνέχεια!

 

Άλλωστε, όταν αναφερόμαστε στην ενημέρωση της ομογένειας πρέπει να έχουμε διασταλτικές έννοιες του χρόνου, ο οποίος, κατά τον Αϊνστάιν είναι ανύπαρκτος ως έννοια και εφεύρημα των ανθρώπων για να τακτοποιούν τις ανάγκες τους! Ε, ποια μεγαλύτερη ανάγκη από του να προλάβουν να ενημερωθούν οι ομογενείς μαθητές και τα σχολεία τους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα;