ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Ήταν ένα ντέρμπι που δεν έγινε υπό κανονικές συνθήκες. Γιατί; Πρώτον, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που… θαύμασε ο κόσμος του στα τρία προηγούμενα παιχνίδια που έκανε ισάριθμες νίκες. Έξω ο Κουρμπέλης με οστικό οίδημα. Έξω ο Διούδης με πόνους στη μέση λίγο πριν τη σέντρα. Έξω τα δύο παιδιά… θαύματα, ο Αλεξανδρόπουλος και ο Ζαγαρίτης, λόγω τακτικής του Μπόλονι.

Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ όλη την εβδομάδα δεν λειτούργησε… ποδοσφαιρικά. Φώναζε για τη διαιτησία του Βικελίδης και για την ήττα από τον Άρη. Το αποτέλεσμα; Όλες οι φάσεις ήταν υπέρ του. Όλες οι φάσεις που έκριναν το ματς. Και τελικά αυτό κρίθηκε υπέρ του με 2-1, διατηρώντας τον ζωντανό στη μάχη του τίτλου.

Ποιες ήταν αυτές οι φάσεις; Στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ η αμφισβήτηση πήγε χωρίς δεύτερη κουβέντα στον ΠΑΟΚ. Όσα ριπλέι και αν δεις, δεν έχεις καταλάβει ακόμα αν ο Τζόλης βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στη φάση του πρώτου γκολ. Και από το VAR δεν ενημέρωσαν καν τον διαιτητή να πάει να το δει. Το πήραν πάνω τους και το μέτρησαν. Η μπάλα έφτασε στον εκτεθειμένο Γιαννούλη, που ταλαιπώρησε τον Αϊτόρ, σέντραρε για τον Σφιντέρσκι που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 11′.

Ο Παναθηναϊκός είχε αντίδραση. Κατάφερε πέντε λεπτά αργότερα να ισοφαρίσει, με τον Μακέντα να δίνει με το κεφάλι στον Αϊτόρ κι αυτός στο τετ α τετ νίκησε τον Πασχαλάκη και ισοφάρισε σε 1-1. Σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Αλλά πριν γίνει αυτό ακόμα μία φάση πήγε υπέρ του ΠΑΟΚ.

Προς το φινάλε του ημιχρόνου ο Γιαννούλης πήγε πάνω στην πλάτη του Αϊτόρ, αλλά ο διαιτητής αντί για πέναλτι έκανε παρατηρήσεις στον Ισπανό εξτρέμ του Παναθηναϊκού. Ακόμα μία φάση που πήγε υπέρ του γηπεδούχου.

Και μία τελευταία, αλλά εξίσου καθοριστική; Στο 70′ ο Χατζηγιοβάνης περνάει τον Βιεϊρίνια, που πάει από πίσω του και τον γκρεμίζει. Ο ορισμός της κίτρινης, που θα ήταν η δεύτερη για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Ο Ούγγρος διαιτητής του χαρίστηκε, ο Πάμπλο Γκαρσία το… κατάλαβε και λίγο αργότερα τον έβγαλε από το γήπεδο βάζοντας τον Κρέσπο.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή του στις στημένες φάσεις και στο 65′ βρήκε το γκολ της νίκης. Έπειτα από κόρνερ του Ζίφκοβιτς, ο Σφιντέρσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ίνγκασον μια δεύτερη και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μέχρι το φινάλε ο ΠΑΟΚ είχε ένα δοκάρι με τον Αουγκούστο, ο Παναθηναϊκός μια τεράστια ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη να αστοχεί σε κενή εστία.

Το σερί του Παναθηναϊκού σταμάτησε σε μια έδρα που κάθε χρόνο φεύγει με παράπονα, ο ΠΑΟΚ πήρε όλες δικές του τις αμφισβητούμενες φάσεις και εν τέλει αυτές του χάρισαν και το ματς και το δικαίωμα να παραμένει ζωντανός στη μάχη για τον τίτλο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (83’ Κρέσπο), Ντόουγκλας (89’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Μουργκ (72’ Σβαμπ), Τζόλης (89’ Περέιρα), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ)

ΠΑΟ: Διούδης, Σάντσες (88’ Μπουζούκης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας (82’ Αλεξανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Βέλεθ, Χατζηγιοβάνης, Αϊτορ (82’ Εμμανουηλίδης), Βιγιαφάνες (72’ Καρλίτος), Μακέντα (72’ Ιωαννίδης)