Επετειακή φωτογραφία με ομογενειακό συμβολισμό

Αναστάσιος Δημοσχάκης
Tον Δεκέμβριο του 2018 τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε), όντας προσκεκλημένοι μου από τον καιρό που ήμουν Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ , “σάρωσαν” τον Έβρο σε ένα πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων & συνομιλιών με θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού και όχι μόνο!!
Η ΠαΔΕΕ είναι οργανισμός που εκπροσωπεί τους απανταχού Έλληνες οι αντιπρόσωποι των οποίων είναι εκλεγμένοι σε Κοινοβούλια & Γερουσίες Κρατών του εξωτερικού.
Σήμερα αριθμεί 170 εβδομήντα μέλη περίπου εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες ανά την υφήλιο!
Το Προεδρείο & τα Μέλη του Δ Σ της ΠαΔΕΕ, διακεκριμένοι Έλληνες Βουλευτές και Γερουσιαστές της Ελληνικής Ομογένειας ταξίδεψαν για πρώτη φορά εκτός Αθηνών & μάλιστα σε ακριτικό Νομό!

Με τις ευλογίες των Σεβαστών Μητροπολιτών μας κ.κ ΑΝΘΙΜΟΥ & ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ,επισκέφτηκαν επί 3ήμερο τους Δήμους Αλεξ/πολης, Σουφλίου, Διδ/χου & Ορεστιάδας, το

Επιμελητήριο Έβρου, τα Λαογραφικά Μουσεία Διδ/χου & Ορεστιάδας, το διασυνοριακό σημείο Εισόδου -Εξόδου των Κήπων την ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ ΦΕΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ, τα Μουσεία Διδ/χου & Ν.Ορεστιάδας & τέλος τον βορειότερο φαροδείκτη της Ελληνικής Επικράτειας το ιστορικό Ορμένιο!

Στο τοπικό ΚΑΠΗ οι σεμνοί υψηλοί επισκέπτες ομογενοποιήθηκαν αμέσως με τους ευγενείς τοπικούς κατοίκους, άνοιξαν την καρδιά τους & διασκέδασαν με την ψυχή τους…
Εμπνεύστηκαν από τα παραδοσιακά ακούσματα του δεξιοτέχνη ακορντεόν Βαγγέλη Φωτιάδη από τα Δίκαια Τριγώνου γνωστού μουσικού μόνο για τον εαυτό του & τους καλούς του φίλους..
Επισυνάπτονται ντοκουμέντα που μαρτυρούν ότι ήταν διαχρονικά ΕΠΙΤΙΜΟΣ της ωραίας παρέας μας στις χαρές & στις δυσκολίες!!

Ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Παναγιώτης Κατσαμπάνης (@Peter Katsambanis), ο νυν Αντιπρόεδρος Γερουσιαστής του Ρόουντ Αιλαντ (ΗΠΑ) Λεωνίδας Ραπτάκης (πρωτοπόρο στέλεχος της διασποράς) , η Γερουσιαστής της Minessota Sandy Pappas, ο γραμματέας & επίτιμο μέλος Γιάννης Πανταζόπουλος ( πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του οργανισμού Park Victoria στην Αυστραλία), ο Σωτήρης Δελής, διευθυντικό τραπεζικό στελεχος στη Σουηδία, ο George Michalakis, βουλευτής στη Ν. Αφρική, o Gerry Sklavounos, μέλος της εθνοσυνέλευσης του Καναδά γνώρισαν τις ομορφιές του τόπου μας κι έγιναν γνήσιοι ‘Πρεσβευτές‘ του Έβρου.

Η επίσκεψη του Προεδρείου της ΠΑΔΕΕ υπήρξε πολύτιμη για τον ακριτικό Έβρο, ανέδειξε τις προοπτικές της περιοχής μας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ενώ παράλληλα εντυπωσίασε και ανανέωσε τους δεσμούς αίματος με τον Οικουμενικό Ελληνισμό που διαπρέπει !!!
Ένα μεστό οδοιπορικό με πλούσιο φωτογραφικό αναμνηστικό υλικό…