«Το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο»: Ένα μικρό βιβλίο με μεγάλη καρδιά

Όταν φτάνουν τα Χριστούγεννα, ο Ρόλαντ τρέχει στο στολισμένο έλατο να δει τι δώρο τον περιμένει. Αυτό όμως που αντικρίζουν τα μάτια του τον κάνει να παγώσει: Για τούτο το μικροσκοπικό πακετάκι περίμενε όλη τη χρονιά; Μα αυτό είναι το μικρότερο δώρο που έχει δει ποτέ του!

«Το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο» (εκδόσεις Μεταίχμιο, μετάφραση Μάρω Ταυρή), είναι μια έξυπνη χριστουγεννιάτικη ιστορία από τον βραβευμένο και πολυαγαπημένο Πίτερ Ρέινολντς, που μας θυμίζει ότι ένα μικροσκοπικό δωράκι μπορεί ταυτόχρονα να είναι πολύ μεγάλο. Και ότι το καλύτερο δώρο είναι συχνά κάτι που ήδη έχουμε.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που τυπικά απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών, επί της ουσίας, όπως είχε γράψει και η αμερικανική έκδοση της HuffPost είναι «μια υπέροχη ιστορία για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο: την οικογένεια».

Που σημαίνει ότι, το γεμάτο τρυφερότητα, αυτό βιβλιαράκι που διαβάζεται με μια ανάσα, αφορά όλους.

Ο δημοφιλής Πίτερ Χ. Ρέινολντς είναι συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες και κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα είναι πιο γνωστός για την εικονογράφηση των βιβλίων της Μιμής της Νευρικής που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, καθώς και για το βιβλίο του Η τελεία που έγινε μπεστ σέλερ. Ζει στη Μασαχουσέτη με την οικογένειά του.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε