Έχασε τη μάχη με τον κορωναϊό

Ο ευπατρίδης και συνάμα πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης Χάρης (Χαρίτων) Στεφανίδης (Hariton Stefanidis)  έχασε την ολιγοήμερη μάχη με τον κορωνοϊό που έδινε σε νοσοκομείο του Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας.

Η είδηση για τον θάνατο του Χάρη Στεφανίδη προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στα στελέχη και στα μέλη του Συλλόγου, διότι ο αείμνηστος ήταν ιδρυτικό μέλος και υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον Σύλλογο, τόσο με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους και του συμβούλου, όσο και του προέδρου.

Ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης Δημήτρης Μολοχίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη και την συγκίνηση για τον θάνατο του πρώην προέδρου και συνάμα στυλοβάτη του ιστορικού συλλόγου.

«Ο αείμνηστος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα του και για την αγάπη του για τον μαρτυρικό Πόντο, την ομογένεια και την γενέτειρα. Συμμετείχε σε όλους τους αγώνες της ομογένειας για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και για την διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ήταν υπόδειγμα και μέντορας για τα νεότερα μέλη και στελέχη του Συλλόγου μας», επεσήμανε ο κ. Μολοχίδης.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1934 στο Μεσαίο της Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στα όρια του Κιλκίς και στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι επιζήσαντες από την Γενοκτονία του Πόντου.