Έλληνας καθηγητής στις ΗΠΑ: Στα τέλη του 2021 το τέλος της πανδημίας

Περί τα τέλη του 2021 τοποθετεί χρονικά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού ο Βασίλης Μαργαρίτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γουάλντρον των ΗΠΑ. Τονίζει, μάλιστα, ότι τα μέτρα προφύλαξης θα μας ακολουθούν και το επόμενο έτος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 το Σάββατο (26/12), ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε ότι ο πιο εφικτός στόχος που μπορεί να τεθεί είναι να έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης. Έως τον Ιούνιο, όπως είπε, είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και πρόσθεσε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ποσά εμβόλια θα έχουν εγκριθεί και θα είναι διαθέσιμα.

Ο αναπληρωτής καθηγητής καθησύχασε επίσης όσους ανησυχούν λέγοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια του εμβολίου με το οποίο έχουν ήδη εμβολιαστεί 1.5 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής τόνισε ότι τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό θα συνεχίσουν να μας ακολουθούν και το 2021.

Εκτιμά επίσης ότι θα πρέπει να αποφευχθούν τα επαναλαμβανόμενα lockdown και ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας είπε ότι θα μπορούσε να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 10 το βράδυ, ενώ για τη διασκέδαση είπε ότι παραμένει ένα πρόβλημα.

newsit.gr