Γυναίκα για νούμερο 2 του Πενταγώνου

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέλεξε σήμερα την Κάθλιν Χικς για τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας, την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο, εφόσον η Γερουσία επιβεβαιώσει την επιλογή του.

Η Χικς, που είναι επικεφαλής της ομάδας μετάβασης του Μπάιντεν στο Πεντάγωνο, έχει ήδη εργαστεί στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, υπό τη διοίκηση Ομπάμα.

Ο Μπάιντεν επέλεξε επίσης τον Κόλιν Καλ, πρώην μέλος της διοίκησης Ομπάμα, στη θέση-κλειδί του υφυπουργού αρμόδιου για πολιτικές άμυνας.

«Γνωρίζουν το Πεντάγωνο απ’ έξω κι ανακατωτά και έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να διαχειριστούν τις πολυάριθμες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι ένοπλες δυνάμεις μας», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν σε ένα δελτίο τύπου.

Αρχές Δεκεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον «ιστορικό» διορισμό του Αφροαμερικανού στρατηγού Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Μια γυναίκα, η Κρίστιν Φοξ, είχε ήδη επιλεγεί από τον Μπαράκ Ομπάμα ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας για 6 μήνες, μεταξύ 2013 και 2014, εωσότου συνταξιοδοτηθεί, ωστόσο ο διορισμός της δεν είχε ποτέ υποβληθεί σε μια ψηφοφορία επικύρωσης ενώπιον της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ