Οι Τούρκοι, η Αγιά Σοφιά και η Αλήθεια!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στον πολιτικό του οίστρο να ταυτιστεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αποφάσισε να προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις από την πρώτη ημέρα του νέου έτους, υποστηρίζοντας πως «η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020», ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για την Αγια Σοφια. Έτσι, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσελίκ ανέφερε ότι «όσοι ενοχλούνται από τη λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί και της χαράς που έδωσε αυτό το γεγονός στον λαό μας, βρίσκονται σε πόλεμο με οτιδήποτε ανήκει στο έθνος μας».

Ωστόσο, συνεπαρμένος από τον «πολεμικό του οίστρο» ο Τσελίκ,  αποκάλυψε, άθελά του, την αλήθεια. Ότι, δηλαδή, η Αγία Σοφία με πολιτική απόφαση «λειτουργεί σαν τζαμί» και δεν έχει «μετατραπεί σε τζαμί», όπως ο τουρκικός Τύπος και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι θέλουν να υποστηρίζουν.

Λειτουργεί, σαν τζαμί και δεν έγινε τζαμί! Κι αυτό, γιατί –όπως κατ΄ επανάληψη έχει δημόσια εξηγήσει ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, κ. Κρις Σπύρου, «…η μετατροπή χριστιανικού ναού σε τζαμί, για να ισχύει, πρέπει να γίνει από τον σημερινό ηγέτη της θρησκείας του Ισλάμ.» Ο οποίος όμως, δεν μπορεί να μετατρέψει χριστιανική εκκλησία σε τζαμί, «διότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο από τις εντολές του Μεγάλου Προφήτη Μωάμεθ. Και ασφαλώς, η Αγιά Σοφία δεν είναι μουσείο, όπως το ανακήρυξε το 1934 ο Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι χριστιανική εκκλησία και το σύμβολο της Ορθοδοξίας» κατέληξε ο κ. Κρις Σπύρου.

Ο κ. Κρις Σπύρου έχει παρουσιάσει, κατ΄επανάλειψη, δημοσίως με ομιλίες του αλλά και με αλληλογραφία σε ξένους ηγέτες και τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, ντοκουμέντα γιατί δεν μπορεί να μετατραπεί χριστιανικός εκκλησιαστικός χώρος σε τζαμί του Ισλάμ. Έχει εξηγήσει ο κ. Σπύρου: <<Γιατί οι εντολές του Μεγάλου Προφήτη Μωάμεθ, δοξασμένο να είναι το όνομά του, ήταν και παραμένουν σαφέστατες όσον αφορά στους χριστιανούς και στους χώρους λατρείας των χριστιανών.

Είπε επί λέξει ο Μεγάλος Προφήτης Μωάμεθ στους πιστούς της θρησκείας του Ισλάμ:

«Τούτο είναι το μήνυμα του Μωάμεθ Ιμπν Αμπτουλάχ ως διαθήκη σε αυτούς που ασπάζονται τη Χριστιανοσύνη. Όπου κι αν βρίσκονται, είμαστε μαζί τους.

* Υπηρέτες, βοηθοί και οπαδοί μου, στηρίξτε τους Χριστιανούς, γιατί οι Χριστιανοί είναι πολίτες μου. Και μα τον Αλλάχ, κατακρίνω και οργίζομαι για όλα όσα τους δυσαρεστούν.

* Κανένας να μην καταστρέψει τον Οίκο της θρησκείας τους. Να προκαλέσει ζημιά ή να μεταφέρει κάτι από αυτόν σε οικίες Μουσουλμάνων. Αν κάποιος πάρει κάτι από αυτά, θα παραβιάσει τη διαθήκη του Θεού και θα δείξει ανυπακοή στον Προφήτη του.

* Οι Εκκλησίες τους πρέπει να προστατεύονται. Δεν πρέπει να τους εμποδίζονται από το να τις ανακαινίσουν. Η ιερότητα των Εκκλησιών τους επιβάλλεται να είναι σεβαστή.

* Κανένας από το έθνος του Ισλάμ δεν μπορεί να παρακούσει αυτή τη διαθήκη μέχρι την Τελευταία Ημέρα»>>

Επειδή λοιπόν δεν ήρθε ακόμη η «Τελευταία Ημέρα», όπως ο Προφήτης Μωάμεθ προφήτευσε, πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, δεν μπορεί ο Ερντογάν να παραβιάσει τις εντολές του Μεγάλου Προφήτη Μωάμεθ. Ούτε ο σημερινός θρησκευτικός ηγέτης του Ισλάμ μπορεί. Οι εντολές του Μεγάλου Προφήτη Μωάμεθ είναι σφραγισμένες με το αποτύπωμα της παλάμης του χεριού του στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά.

Όσο, επομένως, η Αγία Σοφία θα λειτουργεί ΣΑΝ τζαμί, και δεν θα ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ σε Τζαμί, εκείνο που θα πιστοποιείται και θα διαλαλείται, είναι πως η Αγία Σοφία είναι και παραμένει «χριστιανική εκκλησία και το σύμβολο της Ορθοδοξίας».