Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα χιονίσει – Η αναλυτική πρόγνωση

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, καθώς στα δυτικά και τα νότια τοπικές αναμένονται βροχές μετά το μεσημέρι που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα ενταθούν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη νησιωτική χώρα και από τις βραδινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα δυτικά ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στα νότια που βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια, που βαθμιαία θα ενταθούν και από το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.