Κι όμως οι Έλληνες στο Darwin καλοπερνούν: Γλέντι με 700 άτομα σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Για τους Έλληνες που ζουν στο Ντάργουιν  η φετινή πρωτοχρονιά ήταν σαν όλες τις άλλες. Συγκεντρώθηκαν, κατέκλυσαν έναν κλειστό χώρο και το γλέντησαν με την ψυχή τους, με μουσική, χορό, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Περίπου 700 Έλληνες ομογενείς βρέθηκαν στο γλέντι για την αλλαγή του χρόνου, το οποίο οργάνωσε η αδελφότητα των Καλύμνιων, ενώ συμμετείχαν τρεις ορχήστρες που έδιναν τον ρυθμό σε ένα πάρτι μέχρι πρωίας.

Το Ντάργουιν, είναι covid-free πόλη, χωρίς κρούσματα, πράγμα που έδωσε τη δυνατότητα στους Έλληνες ομογενείς να γιορτάσουν με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο, πράγμα που δεν θα μπορούσαν φυσικά να κάνουν αν βρίσκονταν  στην Ελλάδα.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας το γεγονός εντυπωσίασε και το κανάλι Open της Ελλάδας που έκανε ειδικό αφιέρωμα.

Με ανάρτησή τους οι οργανωτές αναφέρουν για την εκδήλωση:

«Καλημέρα ! Καλή και Ευλογημένη Χρονιά να έχουμε το 2021 με Υγεία σε όλο το κόσμο αγάπη και Ομόνοια ! Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους εσάς που παραβρεθήκατε στο Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν ! Ήταν βραδιά φαινόμενο ! Περάσαμε καταπληκτικά ! Χαρήκαμε που χαρήκατε και αυτό φάνηκε το κέφι μέχρι τις 4 το πρωί ! Ναστε πάντα καλά ! Ευχαριστούμε το συγκροτημα από Μελβουρνη , όλα τα μέλη που έπεξαν και τραγούδησαν , την Μαρία Μαρούλη , το τοπικό μας συγκρότημα « τζιβαερι « και όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να βγει αυτή η βραδυά. Ο Θεός να μας έχει όλους καλά. Κουράγιο στην πατρίδα μας σε αυτους δύσκολους καιρους που περνάμε, υγεια αγάπη και Ομόνοια . Πάντα χαρές σε εσάς και τις οικογένειες σας».