Σκορπιός: Μετατρέπεται σε VIP τουριστικό προορισμό

Στις 55 σελίδες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε την τελευταία ημέρα του 2020 περιγράφονται αναλυτικά όλες οι αλλαγές στον Σκορπιό, τον μυθικό παράδεισο του Ιονίου που περνά σε νέα εποχή και ετοιμάζεται να υποδεχθεί βαθύπλουτους τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο.

Η απόφαση με τίτλο «Έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου με την ονομασία «κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στη νήσο του Σκορπιού» ,ανάβει το πράσινο φως για μια από τις πρώτες στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα που γίνεται με ίδια κεφάλαια άνω των 165 εκ ευρώ, χωρίς δανεισμό και επιδοτήσεις.

Σεργκέι Τσερνίτσιν

Πλέον κλείνει το κεφάλαιο των γραφειοκρατικών διαδικασιών που «έτρεξε» τα προηγούμενα χρόνια ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν κι ένα ιδιωτικό νησί ετοιμάζεται να μπει στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Τουριστικό κατάλυμα η «Ροζ Βίλα»

Σύμφωνα με την απόφαση, το έργο χωρίζεται σε εννέα κτιριακές ενότητες σε έκταση 430.947,10 τ.μ με νέα κτίσματα αλλά και διατήρηση των ήδη υπαρχόντων όπως η ροζ βίλα της Χριστίνας Ωνάση που ανακαινίζεται και αποκτά χρήση τουριστικού καταλύματος. Επίσης προβλέπεται κύριο ξενοδοχειακό συγκρότημα δόμησης 9.420 τ.μ. που περιλαμβάνει την κύρια κατοικία (Master Suite), δύο μεγάλες βίλες (VIP1, VIP2) και βίλες μεσαίου μεγέθους (VIP3, VIP4, Guest Pavilion 1,2).

Προχωρούν οι εργασίες στον Σκορπιό

Στο κύριο συγκρότημα περιλαμβάνονται επίσης χώροι που εξυπηρετούν τις κύριες και βοηθητικές λειτουργίες της τουριστικής εγκατάστασης, όπως συνεδριακό κέντρο, εστιατόριο,κέντρο ευεξίας, αίθουσα προβολών και χώρος ψυχαγωγίας. Στην 2η κτιριακή ενότητα περιλαμβάνονται τέσσερις ανεξάρτητες βίλες VIP5, VIP6, VIP7 & VIP8 με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους , στην τρίτη κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων και στην τέταρτη εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων όπως χώροι αποδυτηρίων, αποθηκευτικοί χώροι, πισίνα και βοηθητική προβλήτα προσέγγισης μικρών σκαφών. Το σύνολο των εγκαταστάσεων καλύπτει τον ειδικό όρο της ελάχιστης απόστασης 10 μέτρων από τον αιγιαλό.
Χώρος για τα άλογα

Βίλα Διευθυντή του Σκορπιού , κτίριο με χρήση ελικοδρομίου (καθώς το πεδίο προσγείωσης αναβαθμίζεται σε ελικοδρόμιο) και αίθουσα αναμονής επιβατών (lounge) έχει σχεδιαστεί στην 5η κτιριακή ενότητα και στην 6η κτίριο προσωπικού. Ειδική κτιριακή ενότητα, η 7η ,έχει σχεδιαστεί για τη φιλοξενία αλόγων που αγαπάει ιδιαίτερα η κόρη του «Ribo» Εκατερίνα Ριμπολόβεβα.

Σε αυτή περιλαμβάνεται νέο κτίριο με όλες τις απαραίτητες υποδομές φιλοξενίας αλόγων και διαμορφώνεται ειδικός χώρος φιλοξενίας μικρών κατοικίδιων ζώων.
Προχωρούν οι εργασίες στον Σκορπιό

Βάση της απόφασης επιτρέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης αρένας ιππασίας, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με πεδίο εξάσκησης αλόγων και η αναβάθμιση των υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου.
Προχωρούν οι εργασίες στον Σκορπιό

Στην Κτιριακή Ενότητα 8 περιλαμβάνεται το «Σπίτι του Λόφου». Πρόκειται για νέο κτίριο με εξωτερική πισίνα 75 τμ και στην ενότητα 9 περιλαμβάνεται το «Αμφιθέατρο», που τοποθετείται ακολουθώντας το φυσικό ανάγλυφο του εδάφους. Στο πρώτο επίπεδο του αμφιθεάτρου, κάτω από τη σκηνή, κατασκευάζονται βοηθητικοί χώροι εξυπηρέτησης των ηθοποιών και του κοινού ,όπως καμαρίνια και αποθήκες. Παρεμβάσεις θα γίνουν και στο λιμανάκι του Σκορπιού ενώ έχει προβλεφθεί ο εκσυγχρονισμός των δικτύων.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 3,5 χρόνια και να φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες το καλοκαίρι του 2024, δίνοντας νέα πνοή στο άλλοτε προσωπικό καταφύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση.
Πηγή: iefimerida.gr