Οι μετακινήσεις Υπουργών και μελών

Με τον Ανασχηματισμό, υπήρξαν μετακινήσεις ακόμα και πρωτοκλασάτων υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησης.

Οι μετακινήσεις υπουργών

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο Χρήστος Ταραντίλης που με τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Στέλιου Πέτσα.

Ειδικότερα και όσον αφορά στους υπουργούς που μετακινήθηκαν, ο Κωστής Χατζηδάκης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας το οποίο κατείχε ο Γιάννης Βρούτσης.

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο Μάκης Βορίδης αναβαθμίστηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών, στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Στο ίδιο υπουργείο αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Η έως τώρα υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Τουρισμού αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μετακινείται στο Μαξίμου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας.

Τέλος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίστηκε από υφυπουργός Υγείας σε αναπληρωτή υπουργό αρμόδιος για τις υπηρεσίες υγείας.