Ορκίστηκε βουλευτής των ΗΠΑ η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη

Φωτογραφία: Η Νικόλ Μαλλιωτάκη ορκίζεται Ομοσπονδιακή Βουλευτής, παρουσία των γονέων της. (Φωτογραφία: Facebook/Νικόλ Μαλλιωτάκη!)

Νέας Υόρκη.– Η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της στο Κογκρέσο, στην εναρκτήρια συνεδρίαση του νέου Κοινοβουλίου, όπου και θα αντιπροσωπεύσει την Περιφέρεια 11 της Νέας Υόρκης (Στάτεν Αϊλαντ και περιοχές του Νοτίου Μπρούκλιν), απ’ όπου και προέρχεται.

Νικόλ Μαλιωτάκη και ο εκδότης της Panhellenic Post, Χρήστος Μαλασπίνας, στην Αθήνα σε παλαιότερο συνέδριο της ΠαΔΕΕ.

Την Κυριακή, η κ. Μαλλιωτάκη παρουσιάστηκε για την τελετή ορκωμοσίας, έχοντας στο πλευρό της τον Ελληνα πατέρα της και την Κουβανή μητέρα της, σε μια ιδιαίτερη στιγμή, που σηματοδότησε και την οριστική μεταπήδησή της στα ομοσπονδιακά όργανα.

«Είναι ευλογία για εμένα να έχω και τους δυο γονείς μαζί μου στην Ουάσιγκτον, καθώς θα ορκιστώ. Αμφότεροι πήραν μια σημαντική απόφαση και ήρθαν σε αυτήν την χώρα πριν από 60 χρόνια. Εργάστηκαν σκληρά και έκαναν θυσίες. Σήμερα η κόρη τους ορκίζεται στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Αυτό είναι το αμερικανικό όνειρο και η ευκαιρία που θα πρέπει να διατηρήσουμε. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Νοτίου Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ που με εξέλεξαν για να αντιπροσωπεύσω την κοινότητά τους. Αισθάνομαι τιμή, ταπεινότητα και είμαι έτοιμη να πιάσω δουλειά», ανέφερε η κ. Μαλλιωτάκη σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, μαζί με μια φωτογραφία με τους γονείς της.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, στο σχετικό μήνυμα προς το κοινό, επανέλαβε ότι «ένα αμερικανικό όνειρο έγινε πραγματικότητα», υπενθυμίζοντας την καταγωγή των γονέων της αλλά και δεσμευόμενη πως θα προτάξει το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής της, υπεράνω κόμματος και πολιτικής γραμμής.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη εξελέγη στην Ομοσπονδιακή Βουλή, σημειώνοντας μια σχετικά ευρεία νίκη απέναντι στον μέχρι πρότινος αντιπρόσωπο της Περιφέρειας 11, Μαξ Ρόουζ (Max Rose), επιβεβαιώνοντας την εκλογική δυναμική της στην περιοχή, αλλά και την εν γένει διαχρονική συντηρητική τάση των ψηφοφόρων της.

πηγή:ekirikas.com