Να γραφτεί η “ζωντανή” ιστορία της ΑΗΕΡΑ στην Ελλάδα

Φωτογραφία: ο  ύπατος πρόεδρος της AHEPA στην Αμερική, κ. Γιώργος Χωριάτης.

 

Αθήνα.- Με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας της Περιφέρεια 25 της AHEPA στην Ελλάδα,  ο κυβερνήτης της Περιφέρειας, η οποία απαριθμεί πάνω από 1000 μέλη, κ. Κώστας Βαρσάμης, με ανακοίνωση του ευχαρίστησε όλα τα μέλη, τους αξιωματούχους των τμημάτων, τους πρώην κυβερνήτες, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τον ύπατο κυβερνήτη Region 10, κ. Φάνο Πυτηρή.

Για την επέτειο της Περιφέρειας 25 έκανε δηλώσεις ο  ύπατος πρόεδρος της AHEPA στην Αμερική, κ. Γιώργος Χωριάτης, ο οποίος δήλωσε: «Ενημερωθήκαμε για τα ευχάριστα νέα που έρχονται παραμονές της μεγάλης επετείου των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους και που σκοπεύουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια 25, στον κυβερνήτη Κ. Βαρσάμη και τον προηγούμενο κυβερνήτη και όλους τους πρώην κυβερνήτες της Περιφέρειας 25 (HELLAS)».

Από την πλευρά του ο πρώην Ύπατος Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ για την Ευρώπη ((Supreme Governor, Region 10) κ. Νίκος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του επισημαίνει ότι το ποιο σημαντικό δεν είναι πότε εγκρίθηκε η Περιφέρεια 25 στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό, προσθέτει, είναι από πότε είναι στην Ελλάδα η ΑΗΕΡΑ.

Και στο σημείο αυτό ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει: «Το γυναίκειο Τμήμα ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ των Θυγατέρων της Πηνελόπης είναι στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1950. Kατόπιν ακολούθησε και το πρώτο Τμήμα της ΑΗΕΡΑ (τωρα HJ01). Η επέκταση του δικτυού της ΑΗΕΡΑ στην Ελλάδα άρχισε απο το 2011 και συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Kαλό θα ήταν –επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος-  κάποια στιγμή η Περιφέρεια 25 να ασχοληθεί με το θέμα της ‘γραφής’ της ιστορίας της ΑΗΕΡΑ στην Ελλάδα».

Και ο κ. Παπαδόπουλος καταλήγει: «Οι συντελεστές της επέκτασης της ΑΗΕΡΑ στην Ελλάδα είναι ακόμη μαζί μας και ένα ωραίο project θα ήταν the living history of AHEPA in Greece».  (Η ζωντανή ιστορία της ΑΗΕΡΑ στην Ελλάδα).

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο Chapter AHEPA HJ10 PERIKLIS και νέος Πρόεδρος του ΔΣ του Τμήματος εξελέγη ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος (Φωτογραφία) και Γραμματέας ο κ. Χρήστος Κατηφόρης Christos Catiforis.