Ε. Σ. Α: Το λιανεμπόριο δε μπορεί να ανοιγοκλείνει κατά βούληση

Την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για το «πάγωμα» της λειτουργίας του λιανεμπορίου εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και διαμηνύει ότι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να είναι για μια ακόμη φορά «ο εύκολος στόχος, πού ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας».

«Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για όγδοη εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος χαρακτηρίζει «κρίσιμη προτεραιότητα» την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του “click away” και σύντομα με τη μορφή του “click in shop”.

«Η λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, προβλέποντας ειδική μέριμνα για γονείς με παιδιά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι έμποροι της Αθήνας αναφέρουν ότι το λιανικό εμπόριο είναι ο «μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας», πως από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος. Αναφέρουν επίσης ότι αναμένουν την τοποθέτηση της κυβέρνησης για το θέμα καθώς «έπειτα από την απώλεια του τζίρου των εορτών, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων».

Πηγή: skai.gr