Η ΑΕΚ κέρδισε την αδύναμη Λαμία 1-0

Με ένα γκολ από τα …αποδυτήρια, του Καρίμ Ανσαριφάρντ , στο «Αθανάσιος Διάκος» χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 επί της Λαμίας και την έφερε σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από τον τρίτο ΠΑΟΚ. Πάντως η επικράτηση της «Ενωσης ήταν δύσκολη αφενός γιατί  αναγκάστηκε να παίξει στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Εμάνουελ Ινσούα. Η Λαμία πάλεψε όσο μπορούσε το ματς αλλά έδειξε τεράστια αδυναμία να φτιάξει φάσεις και να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα το διάστημα που αγωνίσθηκε με παίκτη παραπάνω.

Η ΑΕΚ πέτυχε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ της Λαμίας. Συγκεκριμένα στο 9’ μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ που γύρισε το κορμί του μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί που δεν πρόλαβε να αντιδράσει για το 0-1.

Στο 11’ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανταποδώσουν το γκολ που δέχτηκαν, αλλά ο Καραμάνος που βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή της «Ενωσης» καθυστέρησε να σουτάρει και τον έκοψε ο Σβάρνας. Στο 18’ η ΑΕΚ απείλησε ξανά όταν ο Τάνκοβτς έβγαλε σε θέση βολής τον Μπακάκη που δεν μπόρεσε όμως να νικήσει στο τετ α τετ τον Επασί.

Τρία λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν νέα καλή φάση με τον Ινσούα να βγάζει τη σέντρα και τον Ανσαριφάρντ να πιάνει την κεφαλιά που έστειλε την μπάλα να αποκρουστεί από την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και να φεύγει άουτ. Οι επιθέσεις της ΑΕΚ συνεχίστηκαν και στο 22’ ο Τάνκοβτς έκανε ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Σταδιακά οι παίκτες της Λαμίας «ανέβασαν» τις γραμμές τους για να «ψάξουν» την ισοφάριση και στο 39’ είχαν ένα μακρινό σουτ του Προβυδάκη που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Αθανασιάδη στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ καθώς στο 53 ́αντίκρυσε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Αριστομένη Κουτσιαύτη, ο Ινσούα επειδή στην προσπάθειά του να πάρει την μπάλα πάτησε παρατεταμένα με το πόδι του τον πεσμένο στο έδαφος Προβυδάκη. Ο Μανόλο Χιμένεθ απέσυρε αμέσως από το ματς τον Αλμπάνη και πέρασε τον Λόπες στη θέση του για να καλύψει το κενό του Ινσούα στο αριστερό άκρο της άμυνας της «Ενωσης».

Η Λαμία βγήκε στην επίθεση για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και στο 64’ ο Ντέλετιτς έβγαλε μόνο του τον Αραμπούλι, αλλά αυτός καθυστέρησε να σουτάρει και τον σταμάτησε ο Νεντελτσιάρου. Στο 71 ́ο Ολιβέιρα που είχε μπει πριν από δέκα λεπτά στο ματς, πήγε να «κλειδώσει» τη νίκη για την «Ενωση» όταν έκανε μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σούταρε για να μπλοκάρει ο Επασί.

Η ΑΕΚ είχε και νέα ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 78’ όταν ο Λόπες έκανε τη σέντρα, ο Σβάρνας έπιασε την κοντινή κεφαλιά για να αποκρούσει ξανά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο βοηθός σήκωσε για οφ-σάιντ όμως η υπόδειξή του όπως φάνηκε από το ριπλέι ήταν λανθασμένη.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης οι «κιτρινόμαυροι» δεν άφησαν τους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί και κράτησαν το πολύτιμο «τρίποντο».

Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Ρόμανιτς, Βασιλακάκης, Τζανδάρης και Ολιβέιρα,

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βλάχος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (59 ́Τζανδάρης), Μπιάρναρσον, (75’ Παλαβαντισβίλι), Προβυδάκης (59’ Ντέλετιτς), Βασιλακάκης (59’ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63 ́Τιρόνε), Καραμάνος.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σάκχοφ (69 ́Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (62’ Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (57 ́Λόπες), Τάνκοβιτς (69’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (62’ Ολιβέιρα).