Μετρό : Για κακούργημα στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι

Αθήνα.- Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφθασαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου οι δυο ανήλικοι δράστες της βίαιης επίθεσης του σταθμάρχη του Μετρό.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε και ένας Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Τα δύο ανήλικα αδέλφια μίλησαν στους αξιωματικούς που τους συνέλαβαν λέγοντας: «Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…».

Οταν οι αστυνομικοί τους ρώτησαν γιατί το έκαναν η απάντηση τους ήταν αυτή και μάλιστα περισσότερο άρχισαν να δικαιολογούνται για το φόβο τους μετά το ξυλοδαρμό, καθώς όπως έλεγαν δεν είχαν καταλάβει εκείνη τη στιγμή τι ακριβώς είχαν κάνει και μετά όταν είδαν και τα βίντεο τους κυρίευσε ο φόβος της σύλληψης.

Τα δυο ανήλικα αδέρφια αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη μπήκαν σε άλλο τρένο και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Εκεί πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους και πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Αφού είπαν τι έχει γίνει εκείνη ενημέρωσε ένα στενό της φίλο, τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ.

Δικογραφία

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Σημειώνεται ότι κατόπιν έρευνας της Αστυνομίας στο σπίτι των ανηλίκων, εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα τους παραπέμψει στον ανακριτή.

Στον ανακριτή

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ασκήθηκε στους δύο ανήλικους για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό. Επιπλέον ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Στον ειδικό φρουρό που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να μην ενημέρωσε την υπηρεσία του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίον αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να δώσω τις εξηγήσεις τους.

Με στοιχεία από In.gr, iefimerida.gr, newpost.gr