Απέδρασε από την Κρήτη με τριάρα ο ΠΑΟΚ

Με τον ΟΦΗ να αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 26΄, ο ΠΑΟΚ είχε εύκολο έργο, επικρατώντας με 0-3, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 1.

Τζόλης (48’) και Βαρέλα (53’) με γκολ από ασίστ του Μουργκ διαμόρφωσαν πολύ γρήγορα το 2-0, ενώ και ο Τσέχος φορ βρήκε τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 67’ πήρε την ασίστ του Τζόλη.

Με αυτό το τρίποντο, ο “δικέφαλος του Βορρά” ανέβηκε στους 35 πόντους, ενώ οι Κρητικοί παρέμειναν στους 19.

Ο αγώνας:

Παρά την ενθουσιώδη διάθεση που έδειξε στα πρώτα λεπτά ο ΟΦΗ, ανεβάζοντας τις γραμμές του τόσο τον Κοροβέση, όσο και τον Ουές, ο ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικός και χτυπώντας στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων, άρχισε να χάνει φάσεις, έχοντας ήδη τρεις σπουδαίες στιγμές για γκολ μέχρι το 11’, με «δράστες» τους Ουάρντα και Κρμέντσικ και μάλιστα ο τελευταίος στο 19’ είχε και δοκάρι με κεφαλιά, από τη σέντρα του Βιεϊρίνια.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν ούτε μετά το 26’ και την αποβολή του Βάτερμαν, με τον ΠΑΟΚ απλά να πιέζει ακόμα περισσότερο, αφού οι Κρητικοί γυρίζοντας τον σχηματισμό τους σε 4-4-1, δεν μπορούσαν πια να απειλήσουν. Το αρνητικό για τον «Δικέφαλο» μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν ότι ενώ μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, ο Κρμέντσικ ήταν… φλύαρος στην αντίπαλη εστία χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες (38’, 44’), με τον κίνδυνο να γίνει ο μοιραίος να ήταν βάσιμος έπειτα από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο.

Αποδείχθηκε ότι για τον ΠΑΟΚ, με τη μορφή που είχε πάρει το ματς, ήταν απλά θέμα χρόνου το γκολ και τελικά, η απόκριση των παικτών του Πάμπλο Γκαρσία ήταν άμεση με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Μόλις στο 48’ από σέντρα του Μουργκ με το αριστερό, πετάχτηκε με θράσος ο Τζόλης και με προβολή έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» και πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί έγινε και το 2-0, με σκόρερ τον Βαρέλα που είπε κι αυτός «ευχαριστώ» στον Μουργκ για την ασίστ. Τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ήταν μια απλή τυπική διαδικασία και κυρίως μια προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ να τροφοδοτήσουν τον Κρμέντσικ, ώστε να βάλει κι εκείνος γκολ, με τον στόχο να επιτυγχάνεται. Στο 67’ ο Τζόλης αυτή τη φορά έδωσε την ασίστ, με τον Κρμέντσικ να εκμεταλλεύεται ακόμα μία τραγική αντίδραση του Σελίμοβιτς και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.