Αποκαλύψεις και από τον Νίκο Κακλαμανάκη

Για ομερτά και βία τόσο ψυχολογική όσο και σωματική στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μίλησε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης στον Realfm, 97,8 και την εκπομπή με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και τον Πάνο Αμυρά. Όπως είπε, ήδη έχει καταθέσει στον εισαγγελέα για αυτές τις καταγγελίες, αποκαλύπτοντας πώς οι αθλητές καλούνται να υπογράψουν ότι δεν θα προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις και δεν θα προσφεύγουν στα δικαστήρια. Συμπλήρωσε πώς ήδη υπάρχει εισαγγελική έρευνα που αφορά ένα φιλμ στο οποίο ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Σοφία Μπεκατώρου και άλλοι μιλούν στον φακό με αφορμή αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

“Έχουμε πει ότι γίνεται κατάχρηση εξουσίας επανειλημμένα, πόλεμος, βία ψυχική. Για τη σωματική δεν είχαμε μιλήσει, την είχαμε αφήσει για το μεγάλο φιλμ που γίνεται αυτή τη στιγμή. Είχαμε δώσει σε 7 λεπτά μια πολύ μικρή εικόνα. Δεν είχαμε αποφασίσει να τα πούμε όλα γιατί υπάρχει μια εισαγγελική παρέμβαση που οφείλαμε να σεβαστούμε”, ανέφερε, ενώ ερωτηθείς για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, είπε πως αυτά τα είχε καταθέσει η ίδια. “Εγώ δυστυχώς τα όσα είχα πει στη Βουλή ήλπιζα ότι θα ήταν η αρχή για άλλους αθλητές να μιλήσουν για κατάχρηση εξουσίας, πράξεις βίας και κυρίως για ομερτά”.

“Αυτό που έχει γίνει είναι ότι ουσιαστικά εμείς οι αθλητές λέμε πλέον όχι στην κατάχρηση εξουσίας, όχι στη βία και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής, διότι έχει πολλή ομερτά και βία στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος μόνο που έχει διαπράξει αδικήματα. Είναι και πολλοί άλλοι που γνωρίζουν και δεν μιλούν και στο πλαίσιο αυτό υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση. Αμφιβάλλω ότι δεν γνωρίζουν. Αυτό και μόνο που έκαναν, δηλαδή αρχικά να επιτεθούν στην Σοφία Μπεκατώρου έμμεσα, να την περιφρονεί η Νίκη Αναστασίου, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και μετά την επόμενη μέρα κάνει κωλοτούμπα… Αν ανατρέξετε να δείτε την πρώτη ανάρτησή της θα καταλάβετε πώς συμπεριφέρονται όλα τα χρόνια, βρίζουν, περιφρονούν…” είπε.

“Όταν μίλησα μέσα στη βουλή και είπα ‘επιτέλους γκρεμίστε τείχη διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος’, ήξερα πολύ καλά γιατί μιλούσα” τόνισε.

“Ακόμα και η ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γνώριζε το ποιόν τόσο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του συγκεκριμένου Τέλη Αδαμόπουλου, ο οποίος επέμενε να μου αφαιρέσουν τον λόγο σε τηλεδιάσκεψη για το τελικό σκέλος της ολυμπιακής προετοιμασίας του Τόκιο. Έκανα σχετική καταγγελία και το θέμα το έθαψαν. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω ποιος και γιατί θέλει να διατηρεί αυτή την κατάσταση της ομερτά. Θλίβομαι πραγματικά” τόνισε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

“Εγώ έχω δεχθεί δύο φορές απειλές κατά της ζωής μου μια το 1999 και η άλλη το 2018 και δεν αφορά στον βιασμό του σώματος, αφορά στον βιασμό της ψυχής. Δεν μπορώ εγώ για να δώσω ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές να απειλούμαι διαρκώς. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος” είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης. “Από τα 19 μου, εδώ και 33 χρόνια λέω ότι η Ομοσπονδία λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Και πρέπει να περιμένω 33 χρόνια μετά για να μιλήσω στη Βουλή και να καταγγείλει κάτι τόσο τραγικό και σοβαρό η Σοφία για να ξυπνήσουμε όλοι”, ανέφερε.

enikos.gr