Προβάδισμα για την πρόκριση η ΑΕΚ, 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η ΑΕΚ, αφού επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ για το πρώτο ματς των δύο ομάδων.
Το γκολ του Νταμιάν Σιμάνσκι στο 7′ φαινόταν ότι θα ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην Ενωση. Στο πρώτο μέρος ο «Δικέφαλος» με τους Τάνκοβιτς και Αλμπάνη να είναι αρκετά κινητικοί, δημιούργησαν φάσεις, προσέφεραν θέαμα, όμως δεν βρήκαν άλλο τέρμα. Ο Ολιβέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 14′, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το τετ-α-τετ που τον έβγαλε ο Γαλανόπουλος.

Τις στιγμές τους είχαν και οι φιλοξενούμενοι, αλλά η άμυνα της Ενωσης εμφανίστηκε συγκεντρωμένη και δεν έδωσε πολλούς χώρους.

Στην επανάληψη, ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε αρκετές αλλαγές και η ομάδα του άργησε να βρει ρυθμό και να βγάλει φάσεις. Ωστόσο, ο Μάρκο Λιβάγια έδειχνε κεφάτος και με κάποιες προσωπικές του ενέργειες απείλησε τον Κώτσαρη.

Εν τέλει, η ΑΕΚ βρήκε ένα πολύ… χρήσιμο για εκείνη τέρμα, ενόψει του επαναληπτικού, στο 88′, με τον Λιβάι Γκαρσία να εκμεταλλεύεται άψογα την ασίστ του Πέτρου Μάνταλου.

Ο Αρης κέρδισε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης
Κύπελλο Ελλάδος ποδοσφαίρου: «Αφεντικό» ο Αρης στο Χαριλάου, 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Ολυμπιακός… πέρασε ήδη, 0-3 μέσα στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/spor/kypello-elladas-prokrisi-aek-2-0-apollona