Έβγαλε την υποχρέωση ο ΠΑΟΚ, 2-1 τη Λάρισα

Έβγαλε την υποχρέωση ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του τέταρτου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας και σφράγισε την πρόκριση του, διπλασιάζοντας τις νίκες του επί της ΑΕΛ, αυτή τη φορά με 2-1 στο Αλκαζάρ. Το 5-0 της Θεσσαλονίκης δεν άφηνε αμφιβολία ως προς το ποιος θα προκριθεί και επέτρεψε στις δύο ομάδες να παίξουν πιο ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητες.

Επίσης, ο Τζιανλούκα Φέστα και ο Πάμπλο Γκαρσία είχαν τη δυνατότητα για εκτεταμένο ροτέισον, ώστε να προφυλάξουν βασικούς εν όψει του πρωταθλήματος. Κάτι που έκαναν και έδωσαν χρόνο σε αναπληρωματικούς τους.

Αυτά που κρατάει ο Πάμπλο Γκαρσία από το ματς στη Λάρισα είναι η αναμέτρηση του Λάμπρου, ο οποίος είχε δύο δοκάρια και ήταν δραστήριος. Το πρώτο επίσημο γκολ του Τσιγγάρα, το οποίο θα τον τονώσει ψυχολογικά, καθώς και το ντεμπούτο του Σίζνι Καγκάβα με τον ΠΑΟΚ. Ο Ιάπωνας έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος, αλλά με την ποιότητα του ξεχωρίζει στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Με το 5-0 της Τούμπας δεν υπήρχε αμφιβολία για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Αλλά για το διαδικαστικό της υπόθεσης, ο ΠΑΟΚ φρόντισε να διαλύσει νωρίς τις εντυπώσεις. Μόλις στο 19′ Τσιγγάρας και Μουργκ συνδυάστηκαν και ο πρώτος με πλασέ εντός περιοχής, άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ εξακολούθησε την πίεση και πέτυχε δεύτερο γκολ στο 29′. Ο Νινούα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Κρμέντσικ με σκαστή κεφαλιά, πέτυχε γκολ.

Η Λάρισα μείωσε στο 39′ αλλά με τη συνδρομή ενός παίκτη του ΠΑΟΚ… Ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και στο πρώτο δοκάρι ο Περέιρα στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Ο Λάμπρου ήταν ο πιο δραστήριος μεσοεπιθετικά για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Πάντως, είχε δύο δοκάρια, ένα στο πρώτο ημίχρονο με σουτ εντός περιοχής και ένα στο δεύτερο, από μακρινή απόσταση.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γκράουρ (66′ Γλυνός), Γκοτζαμανίδης (62′ Χουσίνο), Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (83′ Μαϊδανός), Μπεν Χατίρα (62′ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Ηλιάδης, Καρανίκας, Τρούγιτς, Μουκάντζο (62′ Νούνιτς).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Περέιρα (46′ Ροντρίγκο), Τσιγγάρας, Νινούα, Μουργκ (46′ Ζίβκοβιτς), Ουάρντα (63′ Καγκάβα), Λάμπρου (79′ Βρακάς), Κρμέντσικ (63′ Κούσιας).