Η Ομογένεια των ΗΠΑ έχασε τον συγγραφέα της

Photo: O ομογενής συγγραφέας Χάρης Μαρκ Πετράκης

Ιντιάνα.- Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών ο κορυφαίος Ελληνοαμερικανός συγγραφέας Χάρι Μαρκ Πετράκης (Harry Mark Petrakis) στην οικία του στην πόλη Τσέστερτον (Chesterton) της Ιντιάνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Sun Times» του Σικάγου. Ο γιος του, Μαρκ Πετράκης, είπε ότι «εκδήμησε ανεπαισθήτως σαν φτερούγισμα σπουργίτη, χωρίς αγώνα έχοντας στο πλευρό του τον αδελφό μου και τη σύζυγό του».

Ο αείμνηστος έχει γράψει 24 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία είναι μυθιστορηματικού χαρακτήρα και αμέτρητες σύντομες ιστορίες.

Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λέων Μέσα στην Καρδιά μου» εκδόθηκε το 1959.

Έγραψε μία μικρή ιστορία για έναν ηλικιωμένο Ελληνα μετανάστη πωλητή χοτ ντογκ (hot dog) πούλησε τελικά την ιστορία αυτή στο περιοδικό «Ατλάντικ». Η ιστορία «Ο Περικλής στην 31η Οδό» απογείωσε κυριολεκτικά την καριέρα του και τον ανέδειξε σε έναν εκ των πλέον κορυφαίων συγγραφέων του Σικάγου, αλλά και γενικότερα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ενα από τα πιο καλά και γνωστά βιβλία του, που εκδόθηκε το 1966 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις και αναγνωσιμότητα, ήταν το «Ενα Ονειρο των Βασιλέων» (A Dream of Kings) και το οποίο το 1969 γυρίσθηκε σε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Αντονι Κουίν.

Με στοιχεία από ekirikas.com