Ομογενής επιχειρηματίας πούλησε δυο εμπορικά του κέντρα έναντι 110 εκατ. δολαρίων

Πούλησε και τα δυο εμπορικά κέντρα τα οποία είχε στην κατοχή του στην Αδελαΐδα ο ομογενής επιχειρηματίας Κώστας Μακρής ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μεταφέρει την έδρα των επιχειρήσεων του από την Νότια Αυστραλία στην Κουϊνσλάνδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική αξία των δυο κέντρων ανήλθε στα $110 εκατομμύρια.

Το πρώτο εμπορικό κέντρο που φέρει την ονομασία City Cross Shopping Centre και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και πιο συγκεκριμένα μέσα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αδελαΐδας, που φέρει την ονομασία Rundle Mall πέρασε στην κατοχή του ομίλου Sydney Property Group Revelop για $60 εκατομμύρια

Το δεύτερο εμπορικό κέντρο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή North Adelaide, αγόρασε η επενδυτική επιχείρηση Greenpool Capital, για το αντίτιμο των $50 εκατομμυρίων.

Τα δύο εμπορικά κέντρα  βρίσκονταν υπό καθεστώς πώλησης από τον περασμένο Ιούλιο.

Πιστός σε παλιότερες δηλώσεις που είχε κάνει στο Νέο Κόσμο, ο κ. Μακρής δεν είχε κρύψει πως για καιρό «έπαιζε με την ιδέα» να πάψει σταδιακά οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα στην Νότια Αυστραλία και αντιστοίχως να αυξήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Κουϊνσλάνδη, η οποία ξεκίνησε εντατικά το 2017 όταν ο ομογενής, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Αυστραλίας, προχώρησε στην αγορά του «διαμαντιού» Marina Mirage στην κορώνα της αγοράς του Gold Coast.

Έχοντας αυτό στο μυαλό του το 2017, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας εγκατέλειψε το σχέδιο ανάπτυξης του οικοπέδου όπου στεγαζόταν το παλιό κτίριο Le Cornu, στον κεντρικό δρόμο O’Connell Street, που βρίσκεται δύο μόλις χιλιόμετρα βόρεια από το κέντρο της πόλης της Αδελαΐδας, εκεί όπου ουσιαστικά βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο το οποίο μόλις πούλησε.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, γεννήθηκε στο Ληγουριό Πελοποννήσου και μετανάστευσε στην Αυστραλία όταν ήταν 16 χρόνων.

«Θα κάνω ό,τι θέλω εγώ. Όταν εγώ αποφασίσω ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για τις επιχειρήσεις μου και δεν θα αφήσω κανέναν να μου πει τι θα κάνω και πότε. Πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η Αδελαΐδα χρειάζεται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κόσμο πληθυσμό και, ειδικά, νεολαία, η οποία φεύγει από την Πολιτεία μας γιατί εδώ δεν υπάρχουν πια δουλειές και πρέπει να γίνει κάτι γιατί δεν πάει άλλο έτσι. Θα γίνουμε ακόμα χειρότερα σε δέκα χρόνια αν δεν γίνει κάτι άμεσα» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη του στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Μακρής.

Στην Panhellenicpost

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον εκδότη της Panhellenic Post Χρήστο Μαλασπίνα ο Κώστας Μακρής είχε εκμυστηρευτεί: “Έρχονται μεγάλοι τραπεζίτες και μου λένε Κύριε Κώστα θέλουμε να γράψεις σε βιβλίο τη βιογραφία σου. Αυτή η επιτυχία η δική σας στην ξενιτειά, χωρίς πατέρα χωρίς γλώσσα δεν έχει ξαναγίνει πουθενά! Ούτε και θα ξαναγίνει Και είναι υπερήφανος πάνω σ’ αυτό. Είμαι υπερήφανος γιατί είμαι Έλληνας. Αλλά αυτό το Κράτος, η Ελλάδα, όταν ακούνε επιτυχίες βγαίνουν απ τα ρούχα τους…¨”

Ο Κώστας Μακρής (δεξιά) παραμένει ένας ενθουσιώδης Έλληνας. “Εγώ θέλω να βοηθάω την πατρίδα μου”, μας είπε, μεταξύ πολλών άλλων στην συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει.