ΠΑΟΚ-Λαμία 5-2

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όλα τα λεφτά στην Τούμπα, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στη Λαμία… Διότι από το 2-2 του πρώτου μέρους με το over και το goal-goal, ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβασε τις στροφές του μετά το 46′ και με ένα επιμέρους 3-0, επικράτησε 5-2, νίκησε και εξασφάλισε την πρόκριση για τη ρεβάνς της Φθιώτιδας.

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να θυμίζει το αναιμικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Πάμπλο Γκαρσία, που σκοράρει από ατομικές προσπάθειες και την ποιότητα μερικών παικτών, αλλά αμυντικά θυμίζει τρικυμία και δέχεται εύκολα γκολ. Ακόμα και την αδιάφορη Λαμία, η οποία μάλλον εξεπλάγην από την αδυναμία του αντιπάλου της στην ανασταλτική λειτουργία.

Εκτός από την άμυνα, ούτε και στην οργάνωση ο ΠΑΟΚ έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Απλώς η οξυδέρκεια του Τζόλη και η ικανότητα του Σβαμπ στο μακρινό σουτ, έδωσαν δύο γκολ. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο μέρος, που ο Τζόλης σκόραρε ξανά με… ριμπάουντ, ενώ ο Ροντρίγκο με ένα απίστευτο γκολ και ο Κρμέντσικ με μία ωραία εκτέλεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, «κλείδωσαν» την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Η Λαμία ήταν εμφανές ότι είχε στο μυαλό της στο πρωτάθλημα και στη μάχη της παραμονής, παρά στο Κύπελλο που παίζει για να τελειώσει τις υποχρεώσεις της. Παρόλα αυτό, έστω και… κατά λάθος, παραλίγο να κάνει τη ζημιά. Ειδικά αν είχε λίγο περισσότερο θράσος και δεν έπαιζε συντηρητικά μετά το 2-2 και τις άμεσες απαντήσεις που έδωσαν οι Αντέτζο και Μπεχαράνο στα γκολ του ΠΑΟΚ. Πάντως, μετά το 3-2 ο Γρηγορίου επέλεξε να μην ρισκάρει πολύ και να κρατήσει δυνάμεις για τη Superleague.

Προσωρινά ο ΠΑΟΚ πέτυχε το ζητούμενο, την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά με τόσο κακή ανασταλτική λειτουργία, με πιο δύσκολους αντιπάλους δεν θα προχωρήσει. Κυρίως στο πρωτάθλημα, που τα παιχνίδια είναι πολλά περισσότερα και η συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League είναι ανοιχτή.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να καθαρίσει γρήγορα το παιχνίδι και μόλις στο 6′ προηγήθηκε. Ο Ροντρίγκο σούταρε συρτά, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε αλλά ο Τζόλης που καραδοκούσε, σκόραρε με κεφαλιά.

Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα η Λαμία απάντησε. Ο Πίτι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κρέσπο δεν απομάκρυνε με σιγουριά και ο Αντέντζο με προβολή ισοφάρισε.

Η ισοφάρισε δεν πτόησε τον ΠΑΟΚ ο οποίος πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 16′. Ο Ουάρντα έπιασε αέρα αριστερά εντός περιοχής, ο Προβυδάκης δεν μπορεί ν’ απομακρύνει, ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Σβαμπ και ο Αυστριακός με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αλλά η Λαμία δεν άργησε να ξαναφέρει το ματς στα ίσα. Ο Πίτι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε τον Μπεχαράνο και αυτός με κεφαλιά σκόραρε. Αρχικά ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, αλλά μετά τον έλεγχο του VAR το γκολ μέτρησε.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 3-2 στο 59′, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Όμως, το πέτυχε στο 67′, όταν ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από δεξιά, ο Κρμέντσικ με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Τζόλης πήρε ξανά το ριμπάουντ και σκόραρε με σουτ!

Το 4-2 ήρθε με έναν ανέλπιστο τρόπο… Ο Ροντρίγκο γύρισε έξω από την περιοχή και με τεχνικό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με συρτό σουτ από το ημικύκλιο μετά από έξι λεπτά, ο Κρμέντσικ σούταρε συρτά και διαμόρφωσε το τελικό 5-2.