ΑΕΚ – Βόλος 4-2

Τρελό ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την ΑΕΚ να κερδίζει (4-2) Βόλο και… πολύτιμη ηρεμία.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους φιλοξενούμενους όμως να τους βάζουν πολύ δύσκολα.

Η θεσσαλική ομάδα προηγήθηκε με τον Δουβίκα, πιάνοντας στον… ύπνο ΑΕΚ και Χιμένεθ. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν αντίδραση και με ένα απίστευτο δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, σκόραραν τέσσερις φορές με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάνκοβιτς!

Μπήκε καλύτερα ο Βόλος ανοίγοντας το σκορ

Μόλις στο 2ο λεπτό, είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα. Βαθιά μπαλιά στην κιτρινόμαυρη άμυνα, με τον Περέα να βγαίνει νικητής στη μονομαχία με τον Μιτάι. Ο εξτρέμ του Βόλου επιχείρησε το σουτ από δύσκολη θέση, με τον Τσιντώτα να αποκρούει στην κλειστή γωνιά του.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Μετά από κόρνερ και αναταραχή στην περιοχή του Βόλου, η μπάλα στρώθηκε στον Σιμάνσκι, με το σουτ του Πολωνού χαφ να περνάει άουτ.

Στο 14ο λεπτό, η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ βρήκε αυτό που έψαχνε. Μετά από λάθος του Κρίστιτσιτς, ο Νίνης βρήκε με υπέροχο τρόπο τον Δουβίκα που έφυγε στην αντεπίθεση. Ο επιθετικός του Βόλο με άψογο τελείωμα, νίκησε τον Τσιντώτα για το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν όποτε ήθελαν την κιτρινόμαυρη περιοχή, με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να κάνουν πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ανδαλουσιανός ήταν έξαλλος, βλέποντας τη μια χαμένη μονομαχία μετά την άλλη.

Στο 21ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους. Ο Φεράρι γύρισε τη μπάλα, ο Μπαρτόλο σούταρε αλλα η μπαλα κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι.

«Κιτρινόμαυρη καταιγίδα» με 4 γκολ σε 11΄!

Στο 25΄ η Ένωση έφερε στα ίσα το ματς. Ο Λιβάι Γκαρσία με υπέροχη πάσα βρήκε τον Μάνταλο και ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1, στο τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Βόλου.

Το γκολ του Μάνταλου αφύπνισε τον Δικέφαλο, που έβαλε στα… δίχτυα τους φιλοξενούμενους. Τέσσερα λεπτά αργότερα είχαμε την ολική ανατροπή του σκορ. Ο Κρίστιτσιτς έσκαψε τη μπάλα για τον Τάνκοβιτς στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Σουηδό να γράφει το 2-1.

Στο 32ο λεπτό, ο Τάνκοβιτς σημείωσε ένα καταπληκτικό τέρμα, το 2ο για τον ίδιο στο ματς. Ο Σουηδός υποδέχθηκε την μπάλα μετά από κοντινή εκτέλεση κόρνερ από τον Μάνταλο, η άμυνα του Βόλου του άφησε χώρο και με ένα απίθανο, συστημένο φαλτσαριστό σουτ, έστειλε την μπάλα στην άλλη πλευρά της γωνίας του Κλέιμαν.

Η ΑΕΚ συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι και στο 35΄ κέρδισε πέναλτι. Ο Νταντσένκο έκανε το γύρισμα στον Λιβάι Γκαρσία, που ανατράπηκε από τον Τοσκάνη. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση, γράφοντας το 4-1 για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Στο 41ο λεπτό, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν και άλλη μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Ολιβέιρα από ευνοϊκή θέση να φεύγει λίγο άουτ.

Προς το τέλος του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι, με το τράβηγμα του Τσιγκρίνσκι στον Περέα να δείχνει εκτός περιοχής.

Ετσι, η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όντας μπροστά στο σκορ με 4-1.

Επεσε ο ρυθμός, βρήκε γκολ ο Βόλος

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει γρήγορα το 5ο της γκολ. Στο 52΄, ο Λιβάι έβγαλε τετ α τετ τον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο φορ να μην προλαβαίνει τη μπάλα.

Στο 57΄, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο ματς. Ο Φεράρι με υπέροχη ενέργεια, έκανε το γύρισμα με τον Μήτογλου από κοντά να γράφει το 4-2. Ήταν ακόμη μια στιγμή αμυντικής αδράνεις για την ΑΕΚ, με τον Βόλο να το εκμεταλλεύεται.

Λίγα λεπτά μετά, ο Νεντελτσιάρου παραλίγο να βάλει γερά στο παιχνίδι τον Βόλο. Ο Ρουμάνος αμυντικός έκανε τραγικό λάθος, με τον Τσιντώτα να νικάει τον Μπαρτόλο στο τετ α τετ.

Στο 65΄ ηταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Ο Λιβάι Γκαρσία πάτησε περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση με τον Κλέιμαν να αποκρούει.

Δέκα λεπτά μετά, η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το 5-2. Ο Γκαρσία βρήκε τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός φορ γύρισε και έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Κλέιμαν να αποκρούει με εντυπωσιακό τρόπο

Στο 85΄, η ομάδα του Λόπεθ έφτασε πολύ κοντά στο 3ο της γκολ. Μετά από κόρνερ, ο Δουβίκας βρήκε τη μπάλα η οποία και κατέληξε στο δοκάρι του Παναγιώτη Τσιντώτα.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, με την ΑΕΚ να φτάνει στη νίκη με 4-2.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε