«Φρένο» της Λαμίας στον Αστέρα

Το σερί έξι νικών του Αστέρα Τρίπολης σταμάτησε ενάντια στη Λαμία, η οποία απέσπασε ισοπαλία, 0-0, από τους Αρκάδες στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και επέκτεινε το δικό της σερί στα πέντε ματς δίχως ήττα.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μπαράλες και ακυρωθέν γκολ του Φερνάντεθ, ενώ απέτυχαν να ανέβουν στην 5η θέση, μένοντας στο -1 από τον Παναθηναϊκό.

Η δε ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, ανέβασε τη διαφορά της από την τελευταία θέση και την ΑΕΛ στους τρεις βαθμούς.

Το ματς

Όπως αναμενόταν, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων εξαρχής αλλά άργησαν να απειλήσουν. Ένα σουτ του Κώτσιρα στο 15ο λεπτό πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 24’ ο Μπαράλες άγγιξε το 1-0, με την κεφαλιά του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Φερνάντεθ κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Λαμίας από κοντά μετά από μπαλιά του Άλβαρες, όμως το γκολ δεν μέτρησε κατόπιν χρήσης VAR για φάουλ του Μπαράλες στον Τζανετόπουλο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους στα τελευταία λεπτά, με τον Τσιφτσή να μπλοκάρει το σουτ του Ντέλετιτς στο 38’ και τον Καραμάνο να πλασάρει άουτ στο 40’.

Στο δεύτερο μέρος η κατοχή έμεινε στην πλευρά του Αστέρα, οι παίκτες του οποίου ασκούσαν μεγάλη πίεση στους Φθιώτες, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν τις αναλαμπές τους, με τα σουτ των Μπιάρνασον (54’), Ρόμανιτς (72’) και Τζανδάρη (88’) να περνούν άουτ. Ο δε Μπα απέτυχε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Κώτσιρα στο 90’, στέλνοντας τη μπάλα επάνω στον Τσιφτσή.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες παρά την κατοχή, ενώ στο 69’ ζήτησαν πέναλτι για πτώση του Μουνάφο, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η σφυρίχτρα: Ο Δημήτρης Καραντώνης ζήτησε τη βοήθεια του VAR για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Φερνάντεθ, με τον Τζανετόπουλο να φαίνεται να πέφτει εύκολα μετά από τη μικτή επαφή που είχε με τον Μπαράλες. Στο δε πέναλτι που ζήτησε ο Μουνάφο, υποδείχτηκε σωστά, οφσάιντ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Αστέρας (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Άλβαρες, Καστάνιο, Πασαλίδης (90+2’ Βαλιέντε), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Φερνάντεθ, Σίτο (80’ Τιλίκα), Κρέσπι (58’ Ριέρα), Μπαράλες.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Τασουλής, Φερνάντες, Μπελόκ, Χριστόπουλος.

Λαμία (Μ. Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Βλάχος, Μαρτίνεθ, Μπιάρνασον, Τζανδάρης, Πίτι (64’ Μπα), Ρόμανιτς (86’ Μάντζρεκαρ), Ντέλετιτς (64’ Γκαζαριάν), Καραμάνος (90+3’ Αραμπούλι).