Σε λευκό κλοιό η Αττική – Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα

Συνεχίζονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Μήδεια” στην Αττική, με πολλούς δρόμους να παραμένουν κλειστοί λόγω της χιονόπτωσης, ενώ σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. H Αττική βρίσκεται στο “μάτι” της κακοκαιρίας τις τελευταίες ώρες και στα βόρεια προάστια, από το Μαρούσι και πάνω υπάρχει έντονη χιονόπτωση και το έχει στρώσει για… τα καλά, με τις αρμόδιες αρχές να είναι σε επιφυλακή.

Κλειστή είναι από τις 05.30 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας για όλα τα οχήματα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Μήδεια που καθιστά πολύ επικίνδυνη την κυκλοφορία. Η Εθνική Οδός θα ανοίξει στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αγορά και οι ανάγκες της βιομηχανίας. Από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 αύριο το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας θα ξανακλείσει επειδή προβλέπονται πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα, όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά το τέλος της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου αύριο στις 11 το πρωί. Από τις 12 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα.

Κανονικά και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας, σε όλο το μήκος της, όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα το πρωί, λόγω ακινητοποίησης λεωφορείου στην Κηφισιά. Ωστόσο, από την Τροχαία συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, εφόσον είναι απαραίτητο να κινηθούν στην περιοχή, ενώ είναι πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες σε κάθετους δρόμους, μετά το ‘Αλσος Συγγρού. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο πολλοί στενοί δρόμοι και γειτονιές παραμένουν αποκλεισμένοι.

Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση

-Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων « Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

-Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

-Aπό το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ.Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ.Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και από το ύψος ΗΜ.Κ.Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ.Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η Εθνική Οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30).

-Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 21:35).

-Περιφερειακή οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος». Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.(από ώρα 08:45’) οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.

-Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

-Επ. Οδός Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής τη Στερεάς Ελλάδας λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κίνηση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

  • Σε όλο το τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. από 56,728 έως 194,958 χ/θ τα διόδια Αγίας Τριάδας.
  • Στη νέα εθνική οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από κόμβο Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας έως κόμβο Σχηματαρίου.
  • Στην εθνική οδό Θηβών – Χαλκίδας, από διασταύρωση Δροσιάς έως διασταύρωση Ριτσώνας.Στο τμήμα από τα διόδια των Θηβών μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα τα οποία η Τροχαία τα έχει οδηγήσει σε ασφαλές σημεία αναμένοντας την απελευθέρωση της Εθνικής οδού από τα χιόνια για να επιτρέψει την κυκλοφόρα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί κατά μήκος της εθνικής οδού από την περιοχή της Στυλίδας και τη Λαμία, τα Καμένα Βούρλα και τον ‘Αγιο Κωνσταντίνο έχουν στήσει μπλόκα και ελέγχουν τα αυτοκίνητα ακινητοποιώντας εκείνα που είτε απαγορεύονται να κυκλοφορήσουν είτε εντοπίζονται χωρίς αλυσίδες.

Κατά μήκος του Εθνικού δικτύου στη Φθιώτιδα όλα τα πάρκινγκ έχουν γεμίσει με αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί και ήδη η αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας αναζητά νέους χώρους ακόμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας για να οδηγήσει εκεί με ασφάλεια τα αυτοκίνητα που πρέπει να ακινητοποιηθούν καθώς όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα υπάρξει μεγάλη παράταση μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.A

Aκόμα και οι οδηγοί, οι οποίοι φτάνουν μέχρι τα διόδια της Τραγάνας για να συνεχίσουν στο Μαρτίνο είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρις ότου τα εκχιονιστικά μηχανήματα μπορέσουν να αποκαταστήσουν ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Όμως ο όγκος του χιονιού είναι πολύ μεγάλος. Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Δομοκού, οι χιονοπτώσεις συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα έντονες και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες όπως επίσης αλυσίδες χρειάζονται για το δρόμο Λαμίας Καρπενησίου.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Καρδίτσας. Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού έχει απαγορευτεί η διέλευση φορτηγών με φορτίο άνω των 3,5 τόνων.

Πού έχει απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10μποφόρ. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Σε Αττική (Βόρεια), Σποράδες, Εύβοια και χωριά της Ηπείρου εντοπίζονται αυτή την ώρα τα σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μήδεια”. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ρεύμα είναι αυτήν την ώρα:

– Στην Αττική περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγ. Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου.

– Στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο Βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου. Στη Βόρεια Εύβοια έχει σημειωθεί βλάβη στο σύστημα μεταφοράς υψηλής τάσης. Η βλάβη εντοπίζεται στη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης Μαντούδι – Ψαχνά. Στην περιοχή επιχειρούν τα συνεργεία του Διαχειριστή για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Όπως σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Τα κλιμάκια του Διαχειριστή συνδράμουν δυνάμεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

– Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος ‘Αρτας.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών. Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης αλλά και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης. «Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σημειώνεται ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο», αναφέρει ο Διαχειριστής του δικτύου.

Σε κλοιό χιονιά η Μαγνησία

Δύσκολες ώρες βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι στην Μαγνησία από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνεχίζει να σαρώνει την περιοχή, αφού δρόμοι έχουν κλείσει στο Πήλιο και στην Όθρυ, στις Σποράδες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση των νησιών και ο Βόλος είναι βυθισμένος σε χιόνι που ξεπερνά και τα 30 εκατοστά ακόμα και στο κέντρο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από αργά χθες την νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα. Τα νησιά παραμένουν χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες. Νωρίτερα είχε προηγηθεί και άλλη βλάβη στην ίδια περιοχή ,που αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και που αφορούσε την ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Στην χερσαία Μαγνησία τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο Πήλιο, όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει σε πολλά σημεία και το ένα μέτρο και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των δεκάδων εκχιονιστικών μηχανημάτων σε πολλά σημεία η βατότητα των δρόμων είναι αδύνατη.

Μέσα στην πόλη του Βόλου,όπου η συνεχής χιονόπτωση ξεπερνά τις 30 ώρες και συνεχίζεται έστω και με μειωμένη ένταση, το ύψος του χιονιού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομαλή ζωή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας,όπου όλη την νύχτα μηχανήματα εκχιονισμού καθάριζαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και υδροφόρες που ακολουθούσαν έριχναν και συνεχίζουν να ρίχνουν θαλασσινό νερό για να κρατηθούν οι δρόμοι σε ανεκτή και ασφαλή βατότητα. Η ίδια εικόνα και στα βόρεια προάστια του Βόλου όπου οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες αφού το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά.Η θερμοκρασία στην πόλη του Βόλου στις 6.30 το πρωί ήταν στον -1 βαθμό και έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος,μαζί με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή βρίσκονταν σε σημεία όπου υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ήταν σε περιοχές αποχιονισμού στο Πήλιο όπου η κατάσταση είναι δύσκολη

Τα αυτοκίνητα κινούνται ,παρά τους εκχιονισμούς, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο του Πηλίου και έχει απαγορευθεί η κίνηση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο Νότιο Πήλιο προς Πλατανιά λόγω πτώσης δένδρων.Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην περιφέρεια Αλμυρού προς Ανάβρα, Κοκκοτούς, Νεράιδα αλλά και στα πεδινά προς Σούρπη, Πτελεό, Αχίλλειο και Αγίους Θεοδώρους.

Ανοιχτοί έχουν διατηρηθεί οι εθνικές οδοί Βόλου-Λαρισας και Βόλου-Μικροθηβών αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή λόγω του παγετού. Και μέσα στον Βόλο χρειάζονται αλυσίδες αυτοκίνητα που κινούνται σε δευτερεύοντες δρόμους και είναι απαραίτητες στις συνοικίες πάνω από τον Περιφερειακό. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων είναι σήμερα κλειστά στους Δήμους Βόλου, Ρήγα Φερραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού, καθώς και στην Σκιάθο με αποφάσεις των δημάρχων λόγω του χιονιά. Στον Βόλο κλειστοί είναι και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Παράλληλα ανοιχτά παραμένουν στον Βόλο σε 24ωρη βάση τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης και το Κοινωνικά Κέντρο Αγίων Αναργύρων, Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες που έχουν ανάγκη λόγω της κακοκαιρίας.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, καθώς από το βράδυ της Κυριακής σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες. Η χιονόπτωση σε ορισμένες περιοχές στα ορεινά του νομού συνεχίζεται, ενώ στη πόλη της Λάρισας τα ξημερώματα η θερμοκρασία έχει φτάσει τους -4 βαθμούς. Μηχανήματα του δήμου Λαρισαίων επιχειρούν όλη την νύχτα ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους για την προστασία από το παγετό, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό η ρίψη αλατιού θα συνεχιστεί και σήμερα Δευτέρα το βράδυ. Παράλληλα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε επιφυλακή στη πόλη της Λάρισας, ώστε να επιχειρήσουν εφόσον χρειαστεί τις επόμενες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση των δημάρχων του νομού Λάρισας, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη την Π.Ε Λάρισας σήμερα λόγω κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή.

 

 

 

 

Στην κατάψυξη η Δυτική Θεσσαλία

Στην κατάψυξη η Δυτική Θεσσαλία, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στις περιοχές Καρδίτσας και Τρικάλων. Ειδικότερα, παγετός, τσουχτερό κρύο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι που σε ορισμένες ορεινές περιοχές φτάνει τα 70 εκατοστά είναι το σκηνικό του καιρού στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Νούσιος. Περισσότερα από 60 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι και προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς, προκειμένου να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια οι μετακινήσεις των πολιτών.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν οι δύο πρώτες μέρες της βαρυχειμωνιάς στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος και εξηγεί: «Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος κρατάμε τους δρόμους ανοιχτούς. Σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για τις επόμενες δύο μέρες το σχολείο και το νηπιαγωγείο του Δήμου θα είναι κλειστά». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, για το Δήμο οι χιονοπτώσεις δεν συνιστούν πρόβλημα, αντίθετα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα. Για να καταλήξει τονίζοντας ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα:

«Η χιονισμένη λίμνη είναι μοναδικής ομορφιάς, γεγονός που την κατατάσσει στον καλύτερο χειμερινό προορισμό. Αν δεν υπήρχε ο covid 19, ο Δήμος μας θα ήταν ο ιδανικός για χειμερινές διακοπές. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι χάνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη χειμερινή περίοδο, με αποτέλεσμα να πληγούν σοβαρά οι τουριστικές επιχειρήσεις και η τοπική οικονομία».

Προβλήματα σε σημεία του ορεινού οδικoύ δικτύου Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας

Προβλήματα σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα των περιφερειών και των δήμων εργάζονται συνεχώς, προκειμένου να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Στο μεταξύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από τις 5:00 το πρωί σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 5:00 το πρωί ισχύει η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 88ο χιλιόμετρο έως το 210ο χιλιόμετρο στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και από τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45ο χιλιόμετρο.

Το ίδιο μέτρο ισχύει και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλα τα οχήματα.

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Στα λευκά και η Χαλκίδα – Χιόνι μέχρι τη θάλασσα

Στα λευκά έχει ντύσει η κακοκαιρία “Μήδεια” τη Χαλκίδα, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε πίστες για σκι. Το θέαμα είναι υπέροχο καθώς το έχει στρώσει μέχρι και στους δρόμους δίπλα από τη θάλασσα. Ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί από και προς την Χαλκίδα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα από τη χιονόπτωση. Ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί από και προς την Χαλκίδα. Στα ορεινά και συγκεκριμένα στον δήμο Σέττας το χιόνι έχει φτάσει το μισό μέτρο όπως αναφέρει η πρόεδρος της περιοχής, Βαγγελίτσα Αργύρη με τη σφοδρή χιονόπτωση να συνεχίζεται ασταμάτητα από την Κυριακή.

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Πυκνό χιόνι στο Δήλεσι
Στην κατάψυξη και η Βοιωτία λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια”. Παγετός, τσουχτερό κρύο και πολύ χιόνι συνθέτουν στο σκηνικό στις περισσότερες περιοχές, ακόμη και παραθαλάσσιες, όπως το Δήλεσι.