Αναστασιάδης: Να αρθεί η αδικία για ανασφάλιστους υπερήλικες

Την άρση της αδικίας που υφίστανται από τον νόμο Κατρούγκαλου οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό ,              ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης , στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής,  κατά τη συζήτηση του  σ/ν  του Υπουργείου Οικονομικών  «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων»

«…. με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 2 του Ν.4387/2016, γνωστότερου και ως νόμου Κατρούγκαλου, εισήχθησαν ρυθμίσεις για ανασφάλιστους υπερήλικες  από τις Χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης  και την Αλβανία που είναι άδικες και ανεφάρμοστες. Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις αυτές προβλέπεται ότι, πλήρης εθνική σύνταξη χορηγείται εφόσον ο υποψήφιος συνταξιούχος διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα σαράντα χρόνια (40), μεταξύ του δέκατου πέμπτου έτους της ηλικίας του και του έτους συνταξιοδότησής του. Σε διαφορετική περίπτωση, η εθνική σύνταξη μειώνεται κατά ένα τεσσαρακοστό για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα ετών μόνιμης και νόμιμης διαμονής» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι, αυτό δεν βγαίνει μαθηματικά και ήταν ένας εύσχημος τρόπος για να τους αποκλείσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εθνική σύνταξη.

« Είναι λοιπόν ευκαιρία να διορθωθεί αυτή η αδικία με τον περιορισμό ή την κατάργηση των μόνιμων και νόμιμων ετών παραμονής στη Χώρα μας. Κάτι που είναι και πάγιο αίτημα όλων των νεοπροσφυγικών οργανώσεων και των οργανώσεων και  ομοσπονδιών των ποντίων»

Για το Νομοσχέδιο ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ τόνισε ότι  διαπιστώνει,  την αποτύπωση της προσπάθειας της Κυβέρνησης για  ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας των κρατικών λειτουργών, στο οποίο  κυριαρχούν στοιχεία όπως η αξιολόγηση, η αποτελεσματικότητα και η ευθύνη και πως η σύνδεση των οικονομικών απολαβών τους με μετρήσιμα αποτελέσματα μέσα από την επίτευξη στόχων,  είναι στοιχεία  που πρέπει  να κυριαρχούν στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του , στη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τονίζοντας ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στα δημοσιονομικά της Χώρας, γι αυτό η κυβέρνηση συναισθανόμενη τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν, αναβαθμίζει την λειτουργία της.