Την Παρασκευή αγωνίζεται ο Τσιτσιπάς

Η χθεσινή ανεπανάληπτη ανατροπή απέναντι στον Ναδάλ δεν ήρθε τυχαία. Δεν ήρθε επειδή ο Ισπανός κουράστηκε. Δεν ήρθε επειδή ο Ιβηρας «λύγισε» από την πίεση. Ηρθε επειδή ο Στέφανος είχε δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία γι’ αυτή την επιτυχία. Ο Τσιτσιπάς προπονήθηκε σκληρά και απέκτησε αντοχή και δύναμη, ενώ βελτίωσε πάρα πολύ το σερβίς και το backhand του.
Στο πάνθεον της ιστορίας πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ανεπανάληπτη ανατροπή – νίκη απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν.
Ο 22χρονος τενίστας έγινε μόλις ο 3ος παίκτης σε όλες τις διοργανώσεις και μόλις ο 2ος σε επίπεδο Γκραντ Σλαμ, που βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Ράφαελ Ναδάλ και κατάφερε να κερδίσει, μετά τον Ρότζερ Φέντερερ στο Μαϊάμι το 2005 και τον Φάμπιο Φονίνι στο US Open το 2015.
Μια ανεπανάληπτη ανατροπή και μια τεράστια επιτυχία για τον α Τσιτσιπά, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ράφαελ Ναδάλ είχε κερδίσει τα 246 από τα 248 ματς που βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ.
Μια ανατροπή που φέρει πάνω της τη σφραγίδα του σπουδαίου Πάτρικ Μουράτογλου, ο οποίος βρισκόταν στην κερκίδα μαζί με τον πατέρα και προπονητή του Στέφανου, Απόστολο.

Το Πρόγραμμα

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Πέμπτη 18/2: Τζόκοβιτς – Καράτσεφ (10:30*)

Παρασκευή 19/2: Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς (10:30*)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή 21/2: Ώρα έναρξης 10.30*

* Ώρα Ελλάδας