Ο Γεν. Γραμματέας I. Χρυσουλάκης για τα 9 χρόνια της Panhellenic Post

Αθήνα.– Με εγκωμιαστικά λόγια ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας  κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, αναφέρεται, σε μήνυμά του, στην Panhellenιc Post, στα εννέα χρόνια δράσης της ηλεκτρονικής εφημερίδας  και στην υπηρεσία της προς σε κάθε ” Έλληνα ομογενή σε όποια γωνιά του κόσμου και να ζει. Κι εσείς έχετε αποδείξει ότι τον βρίσκετε με την ηλεκτρονική σας εφημερίδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης”. Στο ίδιο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας αποτυπώνει επιγραμματικά την δημοσιογραφική διαδρομή του εκδότη μας στον οποίο και εύχεται “οικογενειακή υγεία και ευτυχία και πολλά χρόνια ακόμη στο δημοσιογραφικό μετερίζι, γιατί η εθνική υπόθεση της ομογένειας σε έχει ανάγκη”.

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, έχει ως ακολούθως:

“Αγαπητέ κύριε Μαλασπίνα,

Εύχομαι χρόνια πολλά και μαχητικά στην εφημερίδα σας. Εύχομαι να μακροημερεύσει συνεχίζοντας να τιμά το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και να υπηρετεί το δικαίωμα της ενημέρωσης, που διατηρεί κάθε Έλληνας ομογενής σε όποια γωνιά του κόσμου και να ζει. Κι εσείς έχετε αποδείξει ότι τον βρίσκετε με την ηλεκτρονική σας εφημερίδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Είχα την ξεχωριστή χαρά να είμαι παρών, όταν βραβευτήκατε το 2019 από τον Σύνδεσμο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ της Ελλάδας με το βραβείο «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ» για την μακρόχρονη και ευπρεπή Προσφορά σας στα ΜΜΕ και την ενημέρωση των απανταχού Ελλήνων. Τολμώ να πω ότι, ως Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχω με το παραπάνω διαπιστώσει ότι υπηρετείτε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με ευπρέπεια, με υπευθυνότητα και ευθύνη, με διορατικότητα και ευθυκρισία και κυρίως με εντιμότητα. Όπως κι εσείς χαρακτηριστικά λέτε σε κάποιες μας συζητήσεις, «χωρίς να χάσετε την ψυχή σας».

Δεν είναι τυχαίο πως ουδείς σας ψέγει για δημοσιογραφικά «ελαττώματα», ενώ έχετε γράψει πορεία δεκαετιών στο χώρο της ομογενειακής δημοσιογραφίας. Διαρκώς παρών, από τους αγώνες για τα εθνικά θέματα στον Εθνικό Κήρυκα στη Νέα Υόρκη την δεκαετία του 1970 στο πλάϊ του «μεγάλου» εκδότη Μπάμπη Μαρκέτου μέχρι την δεκαετία του 2020, που συνεχίζετε ακούραστος την μαχητική δημοσιογραφία από την εφημερίδα σας, την Panhellenic Post.

Είναι γνωστό πως και το πέρασμά σας από την Δορυφορική ERT WORLD και η συνεργασία σας με τις εκπομπές «Οδύσσεια» και «Εδώ Αθήνα» άφησαν εποχή και δημιούργησαν σχολή. Εκεί προσφέρατε πολύτιμη ενημέρωση στην ομογένεια για τα θέματα που πραγματικά την απασχολούν, την ασφάλιση υγείας, το συνταξιοδοτικό, το στρατολογικό, το κτηματολογικό και τόσα ακόμη.

Εμείς στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, στο  Υπουργείο Εξωτερικών, θεωρούμε προνόμιό μας ότι συνεργαζόμαστε με τον Χρήστο Μαλασπίνα, ότι μπορούμε να ακούμε τη γνώμη του και τη σκληρή του συχνά κριτική, ότι μπορούμε να ακούμε την εμπειρία του δημοσιογράφου, ο οποίος έχει γράψει μία τόσο μακρά και γεμάτη διαδρομή στο χώρο της ομογένειας. Μία πορεία που θα άξιζε να καταγραφεί γιατί κάθε της στάση, κάθε της στροφή και κάθε ανηφοριά, κρύβει μικρά και μεγάλα ανέκδοτα γεγονότα της πορείας του παγκόσμιου ελληνισμού και των αγώνων για τα εθνικά μας θέματα. 

Αγαπητέ Χρήστο, σου εύχομαι οικογενειακή υγεία και ευτυχία και πολλά χρόνια ακόμη στο δημοσιογραφικό μετερίζι, γιατί η εθνική υπόθεση της ομογένειας σε έχει ανάγκη.

Γιάννης Χρυσουλάκης

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού

και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών”