Δημοσχάκης: Ο Οικουμενικός Ελληνισμός κεφάλαιο

Αθήνα.- Στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή για το  Σ/Ν του Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με την αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό της δομής και των λειτουργιών αυτού, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση του απανταχού ελληνισμού… συνιστά αποστολή του κράτους!
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :
?Εισαγωγικά, τόνισε ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα, επιτάσσουν την ενότητα και την αφοσίωση στην επίλυση των καίριων προβλημάτων, και όχι την εσωστρέφεια και τον εξοστρακισμό.
?Επί του σ/ν υπογράμμισε ότι ο εξορθολογισμός που επιτυγχάνεται, με ενιαίο και συνολικό τρόπο, των λειτουργιών και της δομής του ΥΠΕΞ, δημιουργεί έναν αποτελεσματικό μηχανισμό ο οποίος προάγει τα εθνικά συμφέροντα!
?Η ενσωμάτωση της οικονομικής διπλωματίας στον πυρήνα λειτουργίας του ΥΠΕΞ συμβάλλει στην προώθηση της διεθνούς εικόνας της χώρας, η οποία ανάγεται σε φάρο δημοκρατίας & μοναδικού πολιτισμού!
?Δήλωσε την ικανοποίηση του γιατί η ηγεσία του Υπουργείου, έκανε δεκτό το αίτημα που ανέδειξε αταλάντευτα γύρω από το ζήτημα της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των δυο κλάδων, Διπλωματικών Υπαλλήλων και των Υπαλλήλων των Οικονομικών- Εμπορικών Υποθέσεων, ως προς τα απαιτούμενα έτη συνταξιοδότησης τους..
?Ζήτησε επίσης από τον Υπουργό μια δεύτερη στοργική ματιά προς στους 2-3 υπαλλήλους του πρώην Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη..
?Εξήρε την σπουδαιότητα του οικουμενικού ελληνισμού, ο οποίος ενισχύεται δια του νέου οργανωτικού σχήματος που προβλέπει η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία.
?Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, καθώς και η επαναλειτουργία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, δυναμώνουν…. την φωνή των απανταχού Ελλήνων!
?Μάλιστα, προσφάτως ο ίδιος προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας Γραπτή Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τον σχεδιασμό εμβολιασμού των Ελλήνων ομογενών, μη κατόχων Α.Μ.Κ.Α., που βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο στη χώρα.
?Οι Έλληνες ομογενείς, χρήζουν στήριξης καθώς συνιστούν τους πρεσβευτές της χώρας και αρωγούς των εθνικών θεμάτων, συνδράμοντας στην προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της πατρίδος!