To Hellenic Congress of America για το Σ/Ν περί ΣΑΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ζήτησαν με επιστολή που απέστειλαν στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση η Ομογενειακή Οργάνωση της Αμερικής Hellenic Congress οf America, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους  που έχουν κοινοποιήσει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τα μέλη του  ΔΣ της Hellenic Congress of America, το Νομοσχέδιο δεν πληρεί τις προϋοποθέσεις για μία ουσιαστική αναμόρφωση του θεσμού, και δεν συζητήθηκε με την Ομογένεια.

Το Hellenic Congress of America ζητά το ΣΑΕ να μετονομασθεί σε “ΝΕΟ ΣΑΕ” ώστε να διαχωριστεί η νέα περίοδος από την παλιά, και να δοθεί η νομοθετική δυνατότητα εκτός από Οργανώσεις στο “ΝΕΟ ΣΑΕ” να συμμετέχουν και φυσικά πρόσωπα. Επίσης ζητούν τα πρώτα 3-4 χρόνια το “ΝΕΟ ΣΑΕ¨να χρηματοδοτείται από το ελληνικό Κράτος ώστε να μπορέσει να οργανωθεί και να λειτουργήσει μέχρι να αποκτήσει οικονομικούς πόρους ενω στη συνέχεια ορισμένα Προγράμματά του θα μπορούσαν να ενταχθούν στα επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Η επιστολή του Hellenic Congress of America:

ΣΕΛΙΔΑ 1

ΣΕΛΙΔΑ 2