ΣΚΑΪ: Προβάδισμα της ΝΔ με 15 μονάδες

Αθήνα.- Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι απαντούν οι πολίτες για τη στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Τι λένε για το Lockdown.

Το μεγάλο προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων βρίσκεται μπροστά με 15 μονάδες. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι απαντούν οι πολίτες για τη στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Τι λένε για το Lockdown.

Η πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (διαφορά 15 μονάδες), το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%. Στο 8% το άλλο κόμμα, στο 10% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 36% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα απαντά το 7,5%. Στο 14,5% ανέρχεται η «γκρίζα ζώνη», δηλαδή οι αναποφάσιστοι και το άκυρο/λευκό.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. 27% απαντά «κανένας από τους δύο».

Πώς αξιολογούν τη στάση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για Μπεκατώρου και Λιγνάδη

Την ίδια στιγμή, το 51% αξιολογεί τη στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Το 44% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης.

Αντίστοιχα το 59% αξιολογεί αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, την ώρα που το 34% κρίνει θετικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι προτιμούν να ανοίξει πρώτο όταν αρθεί το lockdown

To 44% ζητεί να ανοίξουν ταυτόχρονα τόσο τα σχολεία όσο και το λιανεμπόριο όταν αποφασιστεί άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Το 29% ζητεί να ανοίξει πρώτο το λιανεμπόριο, ενώ το 19% να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία.

Επιπρόσθετα, το 68% ζητεί παράταση του Lockdown, την ώρα που το 24% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Τι απαντούν για τα εμβόλια

Επίσης, το 75% σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε σύντομο χρονικό διάστημα, το 14% αρκετά αργότερα, ενώ ένα 9% απαντά πως δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 80% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 18% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Το 56% απαντά πως ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις καινούργιες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, την ώρα που το 19% απαντά πως δεν ανησυχεί τόσο.