Ο Ολυμπιακός ενόψει Αρσεναλ

Πηγή:  Gazzetta.gr

Ο Ολυμπιακός πήγε στον Βόλο γνωρίζοντας το τι τον περίμενε αλλά έχοντας αυξημένο κίνητρο διότι δεν έχει ξεχάσει εκείνο το 0-0 του πρωταθλήματος. Πήγε επίσης σε μία δύσκολη έδρα με στόχο να επιστρέψει στις νίκες διότι αυτό θα έφτιαχνε και τη βαθμολογία του περισσότερο αλλά και τη ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας. Ο Μαρτίνς πήρε την απόφαση να κατεβάσει φουλ βασική 11άδα για να… καθαρίσει από το α’ μέρος στο ματς. Αυτό δεν έγινε και η ομάδα του δέχθηκε για ακόμα μία φορά γκολ από κόρνερ με σχεδόν… καρμπόν τρόπο με τα παιχνίδια με την PSV Αϊντχόφεν, κάτι που όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς τον προβληματίζει.
Όταν ένα σύνολο δέχεται παρόμοια γκολ σε αρκετές περιπτώσεις (όπως με Ζάχαβι αλλά με Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και με Άρη στο Κύπελλο) αναμφίβολα θα πρέπει να το δει και να το διορθώσει διότι θα υπάρξουν και αγώνες που αυτό θα στοιχίσει. Και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο στην Ευρώπη. Βέβαια το τέλος του ματς βρήκε τους πρωταθλητές να έχουν νικήσει με 2-1 εκτός έδρας τον σκληροτράχηλο Βόλο.

Κρατάει την εικόνα του Μπρούμα αλλά έχει και τον «πονοκέφαλο» με τον Σεμέδο και τον σχεδιασμό του Μαρτίνς

Σε μία αναμέτρηση που η γενική εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή αυτό που μετράρει ήταν η νίκη ακόμα και εάν ήρθε στο β’ μέρος. Εάν μπορεί να κρατήσει κάτι ως θετικό πρόσημο ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς είναι η εικόνα του Μπρούμα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βελτιώνεται διαρκώς. Ένας Μπρούμα που σε 12 ματς πρωταθλήματος έχει 3 γκολ και 2 ασίστ (στο σύνολο στους Πειραιώτες έχει 4 γκολ και 2 ασίστ).
Ένας Μπρούμα που ήταν μέσα και στις δύο φάσεις των γκολ (με ασίστ στο πρώτο για τον Φορτούνη) και είχε άκρως ενθαρρυντική εικόνα. Λες και οι αγώνες με τη PSV ήρθαν να του δώσουν πιο μεγάλη ώθηση. Ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη τον καλό Μπρούμα, όπως φυσικά τα καλά του ματς τις περισσότερες φορές τα κάνει όταν είναι καλά οι κεντρικοί του χαφ.
Από εκεί και πέρα το σίγουρο είναι πως το Νο1 θέμα από αγωνιστικής πλευράς είναι ο Σεμέδο. Η κατάστασή του, το ακριβές πρόβλημά του και το πότε θα επανέλθει. Αυτή τη στιγμή είναι στον… αέρα η παρουσία του στα ματς με την Άρσεναλ (με την εκτίμηση που έχει προκύψει πάντως δεν αναμένεται να τα προλάβει τα δύο αυτά παιχνίδια) και ο τραυματισμός του αναμφίβολα είναι ένας μεγάλος και σοβαρός «πονοκέφαλος». Και αυτό διότι υπάρχει ήδη το πρόβλημα του Αβραάμ, ο Σωκράτης δεν είναι στο 100% και οι άλλοι διαθέσιμοι στόπερ είναι ο Μπα και ο… Χολέμπας. Ναι ο Χολέμπας που έχει παίξει στόπερ στην καριέρα του αλλά θα είναι μία πειραματική επιλογή.
Και στεκόμαστε σε αυτό το πρόβλημα διότι πριν την Άρσεναλ υπάρχει και η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Άρη (την Πέμπτη). Η λογική πάντως λέει πως το δίδυμο στόπερ που θα δούμε τη Λαμία μπορεί να είναι μία… πρόβα για τα ματς με την Άρσεναλ.

* Ο Ολυμπιακός πάντως εξακολουθεί να βρίσκει φέτος γκολ από τους χαφ του. Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Βόλο είδε και τον Φορτούνη να βρίσκει ξανά δίχτυα αλλά και τον Εμβιλά. Για τους ερυθρόλευκους είναι κομβικό και σημαντικό να παίρνουν τέρματα από όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες τους γίνεται και να μην πέφτει διαρκώς το βάρος σε Ελ Αραμπί και Χασάν.