Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Θεσσαλία το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε αισθητός μέχρι και την Αττική.

Ο σεισμός σημειώθηκε μεταξύ Ελασσόνας και Λάρισας και συγκεκριμένα 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της πρώτης.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί. 

Χαμός στους δρόμους της Λάρισας – Βγήκαν όλοι έξω

Οι κάτοικοι της Λάρισας πετάχτηκαν ανάστατοι στους δρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το larissanet.gr:

 

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς επειδή ήταν επιφανειακός

“Χρειάζεται προσοχή από κατοίκους και αρχές τις επόμενες ημέρες. Όπου υπάρχουν σπίτια που έχουν προβλήματα από αυτό τον σεισμό να μείνουν μακριά” σημείωσε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο.

“Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς γιατί ήταν ισχυρός και επιφανειακός ο σεισμός. Παρατηρήσαμε και προσεισμούς. Να είμαστε όλοι έτοιμοι” πρόσθεσε. “Είναι γνωστό ρήγμα αυτό, κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό. Για τον σεισμολόγο δεν είναι έκπληξη” τόνισε.

Ο ισχυρός σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 16 χλμ νότια της Ελασσόνας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 7,8 χλμ. και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Θεσσαλία, όπως σε Τρίκαλα και Λάρισα ενώ υπήρξαν αναφορές ακόμη και από Θεσσαλονίκη και την Αττική. Οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους ενώ οι μαθητές βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες.

Ευθύμης Λέκκας: Είναι νωρίς ακόμα, δεν ξέρουμε τη συνέχεια

Μιλώντας στο enikos.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι “πρόκειται για έναν σεισμό μεγάλο. Είναι νωρίς ακόμα, δεν ξέρουμε τη συνέχεια”. Σύμφωνα με τον ίδιο “έχει γίνει αισθητός σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Έχει γίνει ξανά σεισμός στην περιοχή παλιότερα. Δίνει μεγάλους σεισμούς”. Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας “περιμένουμε ισχυρή μετασεισμική ακολουθία”. Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Θεσσαλία, όπως σε Τρίκαλα και Λάρισα ενώ υπήρξαν αναφορές ακόμη και από Θεσσαλονίκη και την Αττική. Οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους ενώ οι μαθητές βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες.

Στους δρόμους βγήκαν οι Λαρισαίοι

Με αγωνία γεμάτοι οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα.

Οι μαθητές βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες ενώ οι δρόμοι του κέντρου γέμισαν κόσμο, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες από το onlarissa.gr και larissanet.gr. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ενώ σοβάδες έπεσαν στους δρόμους από τις πολυκατοικίες.

πηγή:in.gr/enikos.gr