Το “έξυπνο” γκόλ του Μπουχαλάκη

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν έχει σκοράρει πολλά γκολ στην καριέρα του. Παρά το γεγονός ότι παλαιότερα αγωνιζόταν και ως «10άρι», ο Ελληνας μέσος έχει καταφέρει να βρει δίχτυα μόλις 21 φορές, σε συνολικά 252 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο. Με την 21η φορά, ωστόσο, να είναι και η πιο χαρακτηριστική. Η πιο έντονη. Ενα γκολ που θα τον ακολουθεί για πάντα, ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του. Ενα γκολ από εκείνα που ταξιδεύουν στον χρόνο, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ένα γκολ που θα κάνει τον γύρω του κόσμου. Εσαεί. Κυρίως για το λάθος του γκολκίπερ, αλλά -για όσους καταλαβαίνουν- και για τον υψηλότατο δείκτη ευφυίας αυτού του παιδιού.

Ο Μπουχαλάκης έπιασε κορόιδο τον Κουέστα. Εμεινε στην τελική γραμμή. Σχεδόν… κρύφτηκε στο δοκάρι του γκολκίπερ του Αρη. Περίμενε. Και την κατάλληλη στιγμή, όταν ο Ισπανός πορτιέρο άφησε την μπάλα στο χορτάρι, έξω από την περιοχή του, έκανε το «χτύπημά» του. Ετρεξε, την πήρε και αμέσως με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα του εμβρόντητου αντιπάλου του.

Ενα γκολ, απαύγασμα εξυπνάδας, ποδοσφαιρικής πονηριάς, διαύγειας στην κρίσιμη στιγμή. Ενα γκολ από εκείνα που σπάνια βλέπεις. Ενα γκολ που έδωσε μια μεγάλη και δύσκολη πρόκριση. Ενα γκολ που έχει τον συμβολισμό του και για τον ίδιο τον Μπουχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε δύο φορές φέτος στο Βικελίδης. Και τις δύο φορές πήρε αυτό που ήθελε. Τη νίκη στο πρωτάθλημα, την ισοπαλία-πρόκριση στο Κύπελλο. Με τον πρωταγωνιστή να μην αλλάζει. Ανδρέας Μπουχαλάκης εις… τριπλούν. Και τα δύο γκολ της νίκης στο πρωτάθλημα, το γκολ της πρόκρισης στο Κύπελλο.

Στη σούμα της πορείας του αρχηγού του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, ο Αρης περνάει στην κορυφή. Διότι τα τρία γκολ που έχει πετύχει κόντρα στους Κίτρινους, είναι τα περισσότερα που απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Από δύο έχει με αντιπάλους την Καλλονή (με τη φανέλα του Εργοτέλη) και την… Μπρέντφορντ (τα μοναδικά που πέτυχε με τη φανέλα της Νότιγχαμ). Και από εκεί και πέρα έχει σκοράρει από μία φορά κόντρα σε Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Λαμία, Πανθρακικό, Παναχαϊκή, Τύρναβο, Πανσερραϊκό, Καλλιθέα, Μπέρνλι, Φωκικό, Αϊντχόφεν, Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Με αυτή την εμπνευσμένη ενέργεια του «Μπούχα», ο Ολυμπιακός συνεχίζει και στο Κύπελλο. Κρατάει σφιχτά στις μασχάλες του και τα τρία καρπούζια της σεζόν, επιβεβαιώνοντας ότι έχει τις λύσεις, τους παίκτες, την προσωπικότητα, αλλά και τους τρόπους, να ξεφεύγει από τις παγίδες. Αυτή τη φορά ήταν η διαύγεια του Ελληνα μέσου, που έκανε τη διαφορά. Την προηγούμενη φορά, ήταν το κεφάλι του Χασάν, η ποιότητα του Φορτούνη, το φονικό ένστικτο του Ελ Αραμπί.