Τσελίκ: «Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς…”

Την ενόχληση της Άγκυρας για την συνεργασία και τις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ταξίδι του Νίκου Δένδια στο Κάιρο κατά το οποίο επιλύθηκε και το θέμα που είχε προκύψει με τα θαλάσσια οικόπεδα για τα οποία έδωσε η Αίγυπτος άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων.

Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς

Μάλιστα ο Ομέρ Τσελίκ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του:

«Μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας. Ξέρετε ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας.  Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας.

Να μην έχει κανένας αμφιβολία πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία, αλλά  και στο μέτωπο».

Ο Τσελίκ, διαστρέφοντας την πραγματικότητα δήλωσε ότι η Άγκυρα, προκαλείται και κατέφυγε σε ωμές απειλές λέγοντας πως «οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία».

Ενόχληση για τις συμμαχίες

Καταδεικνύοντας την ενόχληση της τουρκικής ηγεσίας για τις συνεργασίες της Ελλάδας, ο Ομέρ Τσελίκ συνέχισε:

«H Eλλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία.

Μη νομίζει πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες της μαζί με κάποιες άλλες χώρες οι οποίες έχουν στόχο την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή , θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Εκείνοι θα φύγουν. Γι αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»».

Τούρκος καθηγητής: Θα έπρεπε να υπενθυμιστεί στην  Ελλάδα η δύναμη ισχύος της Τουρκίας

Στο μεταξύ, αξίζει να αναφερθεί, προκλητική δήλωση του καθηγητή Αμπντουλάχ Αγάρ, που διδάσκει στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη άσκηση της «Γαλάζιας Πατρίδας» στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Αγάρ δήλωσε πως έπρεπε να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, προκειμένου «να τους γίνει υπενθύμιση της ισχύος του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως και της δύναμης και των ικανοτήτων του τουρκικού στρατού και στόλου».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο HG, ο καθηγητής του Μπαχτσεσεχίρ απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων και συγγραφέας βιβλίων εθνικιστικού περιεχομένου, επιτέθηκε κατά της Ελλάδας επειδή, όπως ισχυρίστηκε, επιδιώκει μέσα από νέους εξοπλισμούς να ανατρέψει υπέρ της, το status quo στο Αιγαίο.

Πηγή:in.gr