Ολυμπιακός : Ένα από τα παιχνίδια που φτιάχνουν καριέρες

Αθήνα.- H αλήθεια είναι ότι μετά το 1-3 της περασμένης Πέμπτης στο Καραϊσκάκη οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League σχεδόν εκμηδενίστηκαν.

Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, αλλά κακά τα ψέματα.

Μόνο σε συνδυασμό θαυμάτων μπορεί να ελπίζει ο Ολυμπιακός και σε ταυτόχρονη αυτοκτονία της Άρσεναλ.

Όλα αυτά φυσικά δε σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δει χαλαρά τη ρεβάνς, με μια οπτική… πάμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και ό,τι προκύψει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, δεν σκέπτεται ποτέ αρνητικά.  Οπότε υπάρχει μια σχετική βεβαιότητα ότι η ομάδα θα μπει στο γήπεδο έχοντας ένα πλάνο που θα στοχεύει στη νίκη. Μπορεί να μην την πάρει φυσικά, διότι στο ποδόσφαιρο παίζει μπάλα και ο αντίπαλος, αλλά τουλάχιστον θα το παλέψει…

Ανεξάρτητα από τις ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης εξάλλου, ο Ολυμπιακός θέλει βαθμούς για να βελτιώσει την ευρωπαϊκή του βαθμολογία, οπότε ακόμα και ισοπαλία να πάρει στο “Emirates” καλοδεχούμενη θα είναι. Δεν είναι μικρό πράγμα να μείνει αήττητη η ομάδα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο Λονδίνο.

Κάποτε ο Ολυμπιακός – και οι ελληνικές ομάδες γενικότερα – έχαναν πριν ακόμα προσγειωθεί η πτήση τους στο νησί. Και τώρα έχει δυο νίκες και μια ήττα (Γουλβς) που μεταξύ άλλων είχε και… καραφλή πολωνική υπογραφή.

Και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό: Παιχνίδια σαν τη ρεβάνς με την Άρσεναλ φτιάχνουν καριέρες. Παιδιά όπως ο Ανδρούτσος, ο Μπα, ο Βρουσάι, ο Ρέαμπτσιουκ, ο Μασούρας ή ακόμα και ο Λαλά που μπορεί να είναι 30άρης αλλά δεν έχει καμία σπουδαία ευρωπαϊκή εμπειρία, μπορούν να κάνουν μια εμφάνιση στο “Emirates” που θα σημαδέψει την μετέπειτα καριέρα τους.

Ευχής έργον θα είναι να συμβεί κάτι τέτοιο. Και για τους ίδιους, φυσικά, αλλά πάνω απ’ όλους και όλα για την ομάδα…

in.gr