Η Άγκυρα προσεγγίζει την Αθήνα για να αποφύγει κυρώσεις

Ενόψει της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις 14 Απριλίου, η Άγκυρα προσπαθεί να προσεγγίσει την Αθήνα, θέτοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντως, η ελληνική πλευρά ακολουθεί τη διπλωματική οδό βήμα προς βήμα. Πρώτα έγιναν οι διερευνητικές επαφές, ακολούθησαν οι πολιτικές διαβουλεύσεις και πλέον περνά στην επόμενη φάση, των υπουργών Εξωτερικών.

Στόχος της Αθήνας είναι να δει πού το πηγαίνει η Άγκυρα, καθώς όπως αναφέρουν στον ΣΚΑΪ διπλωματικές πηγές ο πολιτικός τσαμπουκάς της Τουρκίας ενόχλησε πολλούς, τόσο στην περιοχή μας όσο και εκτός.

Από την πλευρά της, η Άγκυρα αναφέρει ότι εφόσον συζήτησαν όλα τα θέματα στις πολιτικές διαβουλεύσεις, πλέον εστιάζει στην 14η Απριλίου και στη συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου ώστε να συζητήσουν για το Κυπριακό πριν τη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτά δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να επισκεφθεί αργότερα ο ίδιος την Αθήνα και τον άλλο είναι να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα.

Σε σχέση με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, η Αθήνα απαντά ότι οι σχέσεις του δε βρίσκονται ακόμα σε αυτό το σημείο κι επανέρχεται στην προσέγγιση βήμα προς βήμα.

Πηγή: skai.gr