Η Αυστραλία φωταγωγημένη στο μπλέ φως της Ελλάδας!

Ανήμερα την 25η Μαρτίου, όλα τα εμβληματικά κτίρια των πρωτευουσών των Πολιτειών θα «ντυθούν» με τα χρώματα της Ελλάδας ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της Ελληνικής Ομογένειας που γιορτάζει φέτος δύο αιώνες από τότε που μπήκαν τα θεμέλια για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο ελληνικό Κράτος.

Η Όπερα του Σίδνεϊ, το Δημαρχείο Ντάργουιν και στη Μελβούρνη το Θησαυροφυλάκιο (Old Treasure Treasury Building), το Μουσείο Μετανάστευσης (Immigration Museum), το Royal Exhibition Building, η Γέφυρα Bolte, το φαντασμαγοσρικό Citylink Soundtube, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός Flinders και, φυσικά, το Κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, στην οδό Lonsdale, θα φωτιστούν με γαλανόλευκα φώτα για την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης με συνεργάτες του. Φώτο: Supplied

Η κυβέρνηση Άντριους, τηρώντας σχετική προεκλογική της υπόσχεση προς τις ελληνικές κοινότητες της Πολιτείας, θα διαθέσει 200 χιλιάδες δολάρια σε 23 Οργανισμούς, υποστηρίζοντας τη διοργάνωση COVIDSafe επετειακών εκδηλώσεων.

Μεταξύ των Οργανισμών που θα λάβουν χρηματοδότηση είναι η Ομοσπονδία Κρητών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, το Ελληνικό Μουσείο και η ΑΧΕΠΑ για επετειακές εκδηλώσεις και προγράμματα.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Μελβούρνη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στον κόσμο εκτός Ελλάδας – και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τους τοπικούς φορείς στους εορτασμούς αυτού του σημαντικού ορόσημου για τη χώρα», δήλωσε η Υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Ros Spence.

Το κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας φωταγωγημένο γαλανόλευκα. Φώτο: Supplied

Η ΓΙΑΝΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, εξέφρασε την συγκίνηση και χαρά της αναφορικά με την πρωτοβουλία φωταγώγησης της Όπερας του Σύδνεϋ με τα χρώματα της γαλανόλευκης εθνικής σημαίας.

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε με αφορμή τον εορτασμό της 200ής επετείου από την Ελληνική Επανάσταση, σε επιστολή της προς την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ.

Παρακάτω παραθέτουμε το μήνυμα της Προέδρου Επιτροπής Ελλάδα 2021, κυρίας Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Με χαρά και συγκίνηση επικοινωνώ μαζί σας σήμερα με αφορμή την εξαιρετική είδηση της επικείμενης φωταγώγησης της όπερας του Σίδνεϋ με τα χρώματα της Γαλανόλευκης, με αφορμή τον εορτασμό της 200ής επετείου από την Ελληνική Επανάσταση.

Η πρωτοβουλία αυτή θα συνδυασθεί άριστα με την συναυλία «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», τη δράση της Κοινότητάς σας που είναι υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Είμαστε όλοι ευτυχείς και υπερήφανοι που το εμβληματικό αυτό μνημείο της πόλης σας και όλης της Αυστραλίας θα ντυθεί ελληνικά τιμώντας την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Μέσα από τη στενή συνεργασία μας για την προετοιμασία του προγράμματος εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας πατρίδας μας, γνωρίζω πόσο έχει δραστηριοποιηθεί η Κοινότητά σας για να ετοιμάσει το πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα δράσεων, για το οποίο πρέπει να είστε υπερήφανοι.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα συνεχίζει να στέκεται δίπλα σας στην προσπάθεια αυτή και προσβλέπει στην επιτυχία των προσπαθειών σας, τόσο για να τιμηθεί επάξια η ιστορική αυτή Επέτειος αλλά και να προβληθεί το έργο της ελληνορθόδοξης διασποράς στην Αυστραλία.

Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου, απευθύνω σε σας και σε όλους του συμπατριώτες μας πολλά συγχαρητήρια και θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς.

Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Πρόεδρος Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Πηγή:Neoskosmos.com