Εκδήλωση για τα 200 χρόνια στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων

Φωτογραφία: Ο Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, με φόντο συμμετεχοντες με παραδοσιακές στολές, στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Άπαντες στην αίθουσα φορούσαν μάσκες, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας (Φωτογραφία: Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

 

Νέα Υόρκη, Ανοικτή εκδήλωση, την πρώτη από την έναρξη της πανδημίας, διοργάνωσε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, τιμώντας την 200ή επέτειο από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς από τους επισήμους και τα στελέχη της Ομοσπονδίας καθώς και δυο κεντρικές ομιλίες, από τον Γεώργιο Γεωργόπουλο και τον Δρα. Γεώργιο Τσούλια.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε γνωστό ότι επιτροπή ομογενών, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο, Πέτρο Γαλάτουλα, ήρθαν αργά μέσα στην ημέρα σε συμφωνία με τους υπεύθυνους του Empire State Building προκειμένου το εμβληματικό κτίριο της Νέας Υόρκης να πάρει γαλανόλευκα χρώματα, προς τιμήν της μεγάλης εθνικής γιορτής.

Το “παρών” έδωσαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ καθώς και ο ομογενής Δημοτικός Σύμβουλος από τη Νέα Ιερσέη, Δημήτρης Κοντολιός.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Μπάρδης, ενώ την αποφώνηση έκανε ο συντονιστής της επιτροπής των πρώην προέδρων, Τιμολέων Κακούρος.

ekirikas.com