Παρεμβάσεις Δημοσχάκη για τον εμβολιασμό των ομογενών χωρίς ΑΜΚΑ

Αθήνα.– Σε δηλώσεις του στο Δελτίο Ειδήσεων της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης Ορεστιάδας, ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις αναφορικά με τον σχεδιασμό εμβολιασμού των Ελλήνων Ομογενών καθώς και των αλλογενών επενδυτών, κατόχων ”χρυσής βίζας” αλλά και στις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :
?Στις 24/2 κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την συμμετοχή των Ελλήνων Ομογενών στην εκστρατεία Εμβολιασμού ”Ελευθερία”, οι οποίοι βρίσκονται την τρέχουσα χρονική περίοδο στον Έβρο και σε λοιπές περιοχές της Ελλάδος, και δεν κατέχουν τον απαιτούμενο ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικών Ασφαλίσεων)!

?Η ηγεσία του Υπ. Υγείας εξετάζει ήδη με προσοχή το εν λόγω ζήτημα, προκειμένου να επιλυθεί ο προσωρινός αποκλεισμός τους από την διαδικασία του εμβολιασμού. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται ότι, κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.ΚΑ.) ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) μπορεί, μέσω της ειδικότερα αναφερόμενης ηλεκτρονικής υπηρεσίας (emvolio.gov.gr), να αιτείται τη χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., αποκλειστικά για τον προγραμματισμό της διενέργειας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και την έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

?Με το ίδιο ζήτημα είναι αντιμέτωποι και οι αλλογενείς επενδυτές τρίτων χωρών, όπως έθεσε στην Γραπτή του Ερώτηση (29/3) ο κ. Δημοσχάκης,  υπαγόμενοι στο καθεστώς της ”χρυσής βίζας”, οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία στη χώρα, επενδύοντας σημαντικά στην οικονομία αυτής!
?Υπογράμμισε, ότι οι ομογενείς της Δυτικής Ευρώπης, εξακολουθούν να διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με την γενέτειρά τους, επισκεπτόμενοι συχνά τον τόπο καταγωγής τους, όπου διαμένουν και μεγάλο χρονικό διάστημα.

?Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση από το ξέσπασμα της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, επιδεικνύει σωφροσύνη & ψυχραιμία, λαμβάνοντας αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου στην μάχη αυτή, να βρεθούμε στην πλευρά των νικητών!!