Έλληνας της Μελβούρνης πήγε φυλακή για ένα φόνο που δεν έκανε

ΕΝΑΣ Έλληνας της Μελβούρνης ο οποίος αρχικά προ φυλακίστηκε για φόνο αλλά στη συνέχεια βρέθηκε αθώος για την κατηγορία που του είχε απαγγελθεί, μήνυσε την αστυνομία της Βικτώριας υποστηρίζοντας ότι κακώς του άσκησε δίωξη και πως λόγω της εσφαλμένης φυλάκισής του καταστράφηκε η ζωή του.

Πρόκειται για τον 40χρονο Τόνι Παπαδημητρίου ο οποίος κατηγορήθηκε για τον θάνατο του 68χρονου Donato Galgano τον Ιούλιο του 2015 στο Πρέστον. Ο τελευταίος πέθανε από μαχαιριά που δέχθηκε.

Ο Παπαδημητρίου πέρασε 14 μήνες στη φυλακή έως ότου γίνει η δίκη του το 2016 και οι ένορκοι αποφάνθηκαν ότι είναι αθώος

Τώρα ο συμπάροικος, που ήταν κουρέας έως τότε που φυλακίστηκε, μήνυσε την αστυνομία και διεκδικεί αποζημίωση.

Όπως ανέφερε στο ABC ο ομογενής , ο χρόνος που πέρασε στη φυλακή εξακολουθεί να τον στοιχειώνει, ενώ του έχει αφήσει σημαντικά ψυχολογικά τραύματα.Η Αστυνομία της Βικτώριας αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό για το ζήτημα, αναφέροντας ότι η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου.

Τον Ιούλιο του 2016, ο 68χρονος Donato Galgano, έχασε τη ζωή του όταν μαχαιρώθηκε στην καρδιά στο Murray Road του Preston.

Η αστυνομία συνέλαβε και απήγγειλε κατηγορίες στον 36χρονο τότε ομογενή, το κουρείο του οποίου βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το σπίτι του θύματος.

Ο Τόνι Παπαδημητρίου κατηγορήθηκε πως μαχαίρωσε τον 68χρονο όταν αυτός πέταξε πέτρες στη βιτρίνα του κουρείου του, με τους δύο άνδρες να έχουν μακροχρόνια διαμάχη, στην οποία είχαν εμπλέξει και τις αρχές.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη δολοφονία του Donato Galgano, ο δικηγόρος υπεράσπισης, Peter Chadwick, ανέφερε πως το θύμα προκάλεσε τον τραυματισμό του όταν προσπάθησε να αντιπαραταχθεί με τον ομογενή.

Ο ομογενής δηλώνει πως η παρουσία του στην φυλακή τον έχει επηρεάσει σημαντικά και πως πλέον δεν εμπιστεύεται την Αστυνομία.

«Αν μου συμβεί κάτι και η ζωή μου τεθεί σε κίνδυνο, δεν μπορώ να καλέσω την αστυνομία. Είναι σαν να είμαι γυμνός και μόνος μου», υποστηρίζει.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει πως πλέον σπάνια βγαίνει από το σπίτι του και όταν το κάνει δεν απομακρύνεται παραπάνω από λίγα τετράγωνα.

Ο ομογενής αναφέρθηκε και στον θάνατο του πατέρα του, τον οποίο έπρεπε να θρηνήσει μόνος στο κελί του, αλλά και στο γεγονός πως η ζωή του έχει καταστραφεί.

«Έχουν ήδη καταστρέψει τη ζωή μου», είπε ο μιλώντας για την αστυνομία, προσθέτοντας: «Αυτό που πραγματικά χρειάζομαι, είναι να σβήσει κάποιος αυτές τις αναμνήσεις από τον εγκέφαλό μου».

Πηγή:neoskosmos.com