Σοκ: Πέθανε 16χρονη από κοροναϊό – Τρίτο ανήλικο θύμα στην Ελλάδα

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι το τελευταίο 24ωρο μια 16χρονη με καταγωγή από τις Φιλιππίνες «έσβησε» από κοροναϊό. Πρόκειται για το τρίτο ανήλικο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας μέσα σε τρεις μήνες.

Στη σημερινή ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων και των θανάτων, ήταν καταγεγραμμένος ένας ακόμη θάνατος στην ηλικιακή ομάδα 0 – 17 ετών και συγκεκριμένα κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 16χρονη Φιλιππινέζα η οποία διεκομίσθη το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» άσφυγμη και απνοϊκή.

Η άτυχη κοπέλα νοσούσε με κοροναϊό και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το παιδί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

Οι ιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ελήφθη δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (μοριακή εξέταση) η οποία και έδειξε ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον ιό.

Στη μονάδα λοιμώξεων του Αγία Σοφία νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές. Η ζωή κανενός από αυτά δεν διατρέχει κίνδυνο.

To νεότερο θύμα κοροναϊού στη χώρα

Πριν ένα περίπου μήνα, το δεύτερο ανήλικο θύμα του κοροναϊού στη χώρα μας ήταν ένα βρέφος μόλις 37 ημερών, πριν ο κόσμος φροντίσει να βρει και γι’ αυτό ένα εμβόλιο…

Το αγοράκι έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID και είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από την Πάτρα.

Το νεογέννητο παιδάκι έμεινε σχεδόν 15 μέρες διασωληνωμένο σε ΜΕΘ παλεύοντας για τη ζωή του.

Το βρέφος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ενώ παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα.

Το πρώτο ανήλικο θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, μια 16χρονη από τη Θήβα έγινε το πρώτο ανήλικο θύμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε από ανακοπή. Η διάγνωσή της για κορονοϊό έγινε λίγες μέρες πριν τη νοσηλεία της, ενώ μέχρι και την προηγούμενη μέρα δεν είχε συμπτώματα.

Όμως η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο και σχεδόν άμεσα να διασωληνωθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Θήβας το 16χρονο κορίτσι προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε. Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου».

Πηγή:in.gr