Στην Αθήνα σύντομα ο Ραπτάκης- Σήμερα η πλήρωση των δύο κενών θέσεων στο ΔΣ της ΠαΔΕΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ο νέος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ)   Γερουσιαστής της Πολιτείας του  Ρόντ Άιλαντ  (State of Rhode Island) των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης, (Lou Raptakis), θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 21 Απριλίου, για επαφές με την πολιτική ηγεσία, όπως ενημερώνεται η Panhellenic Post.

Ως γνωστόν, ο κ. Ραπτάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος, της ΠαΔΕΕ μέχρι τις 13 Μαρτίου 2021, ανέλαβε την προεδρία  της «Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων» (ΠαΔΕΕ) στις 14 Μαρτίου 2021 διαδεχόμενος τον Παναγιώτη Κατσαμπάνη (Peter Katsampanis) γερουσιαστή Δ. Αυστραλίας  (Πέρθ), ο οποίος ηττήθηκε στις τοπικές πολιτειακές εκλογές της 13ης Μαρτίου 2021.

Ο νέος Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Λεωνίδας Ραπτάκης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Panhellenic Post με τον νέο Πρόεδρο της ΠαΔΕΕ, από το Ρόντ Άιλαντ, ο κ. Ραπτάκης εξέφρασε τη λύπη του  για την που η Ομογένεια έχασε ένα καλό στέλεχος από το Κοινοβούλιο της Δ. Αυστραλίας, τον Παναγιώτη Κατσαμπάνη, «είναι κακό, είπε, που χάνουμε Έλληνα εκλεγμένο σε διεθνές Κοινοβούλιο». Ο κ. Ραπτάκης πρόσθεσε πως «όταν βρεθούμε στην Ελλάδα,  θα τον τιμήσουμε για τις υπηρεσίες του στην ΠαΔΔΕ  της οποίας υπήρξε για χρόνια μέλος του ΔΣ, πριν εκλεγεί πρόεδρος». Αναφερόμενος, δε, στην απόφαση του κ. Κατσαμπάνη να απόσχει πλέον της αυστραλιανής πολιτικής, ο κ. Ραπτάκης του ευχήθηκε «καλή τύχη σε ό,τι θα κάνει».

Αναφορικά με τα νέα του καθήκοντα ο κ. Ραπτάκης είπε πως σήμερα Παρασκευή,  9 Απριλίου 2021,  θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠαΔΕΕ, προκειμένου να πληρωθούν οι δύο θέσεις στο ΔΣ που μένουν κενές, η θέση του  Β΄ Αντιπροέδρου -μετά την αναβάθμιση της μέχρι πρόσφατα Β΄ Αντιπροέδρου Έφης Τριανταφυλλοπούλου ( Effie Triantafyllopoulos), βουλευτή Πολιτείας Ontario, Καναδάς, σε Α’ Αντιπρόεδρο-, καθώς η θέση του μέλους Θέμιδος Κλαιρίδη, η θητεία της οποίας έληξε στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Παναγιώτης Κατσαμπάνης.

Για τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου 2021,  είναι προγραμματισμένη η επόμενη Γενική Συνέλευση η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα και κατά την οποία θα διεξαχθούν και οι ανά διετία εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.  Όπως είπε ο κ. Ραπτάκης, στην Panhellenic Post, η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί κανονικά,  ακόμη και με παράλληλη συνεδρίαση μέσω “zoom”, για κάποιες περιοχές του πλανήτη όπως, π.χ. η Αυστραλία εάν μέχρι τότε τυχόν εξακολουθούν να απαγορεύονται τα ταξίδια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως η ΓΣ και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως ορίζει το Καταστατικό.

Αναφορικά με τις δραστηριότητες της ΠαΔΕΕ ο νέος Πρόεδρος Λεωνίδας Ραπτάκης μας δήλωσε: «προχωράμε τα θέματα της Ελλάδος. Έχουμε εδώ στην Αμερική τον Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ,  ο οποίος γνωρίζει καλά τα θέματα. Εμείς ως ΠαΔΕΕ προωθούμε τα ελληνικά Δίκαια. Όλοι ενωμένοι, από όλα τα εθνικά Κοινοβούλια από όλα τα κόμματα του εξωτερικού. Μία μάχη έχουμε να κάνουμε και μία επιτυχία επιδιώκουμε:  Να βοηθάμε την Ελλάδα και την Κύπρο».

Η Panhellenic Post μίλησε και με τον Νομικό Σύμβουλο της ΠαΔΕΕ κ. Γιώργο Νούλα που επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, τις τελευταίες εξελίξεις.

Τέλος, σε δήλωσή του στη Panhellenic Post, το επίτιμο μέλος της ΠαΔΕΕ και του Σουηδικού κοινοβουλίου Σωτήρης Δελής ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον νέο Πρόεδρο Λεωνίδα Ραπτάκη ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την πιστή τήρηση του Καταστατικού της ΠαΔΕΕ και τους ορθούς χειρισμούς που απέτρεψαν τυχόν δημιουργία προβλημάτων στην οργάνωση.

Πάνω Φωτογραφία: Αρχείο από παλαιότερη Γενική Συνέλευση στην Βουλή των Ελλήνων