ΠΑΟΚ: Το…ψάχνει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία δουλεύει την τακτική του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό χρησιμοποιώντας ωστόσο μεικτά σχήματα και κάνοντας πολλές δοκιμές. Ο Ουρουγουανός χωρίς να φανερώνει, σε απόλυτο βαθμό τουλάχιστον, τις επιλογές του δείχνει ότι θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους με παρόμοια τακτική με αυτήν που χρησιμοποίησε στο ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Θα προσπαθήσει να καλύψει όσο το δυνατόν τους χώρους στα μετόπισθεν και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που θα προκύψουν στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Δύο είναι τα σημαντικά ζητήματα που έχει να λύσει ο προπονητής του Δικεφάλου. Το πρώτο είναι μάλλον…καθιερωμένο δίλλημα και έχει να κάνει με την επιλογή στην κορυφή της επίθεσης του με τους Σβιντέρσκι και Κρμέτσικ να διεκδικούν τη φανέλα του βασικού φορ του Δικεφάλου. Και οι δυο έχουν στοιχεία τα οποία ο Γκαρσία θέλει να εκμεταλλευτεί και αυτό είναι που δυσκολεύει την επιλογή του. Ίσως η «κακή» παράδοση που έχει ο Σβιντέρσκι απέναντι στους ερυθρόλευκους να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον Τσέχο.

Ένα άλλο ερωτηματικό που αναζητά απάντηση είναι η χρησιμοποίηση ή όχι του Άμρ Ουάρντα, ως τρίτου χαφ στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου. Ο Αιγύπτιος έχει αντιδράσει καλά στο διάστημα που έμεινε εκτός βασικών επιλογών του προπονητή του και έδειξε πως δεν επηρεάστηκε από το γεγονός ότι έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα για κάποια παιχνίδια.

Το αν θα πάρει φανέλα βασικού στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους έχει κυρίως να κάνει με τη συνοχή που ζητά από τους τρεις χαφ που θα έχει στη μεσαία του γραμμή ο Πάμπλο Γκαρσία. Ντόουγκλας Αουγκούστο, Στέφαν Σβαμπ και Ομάρ Ελ Καντουρί δημιουργούν ένα περισσότερο «σφιχτό» κέντρο για το Δικεφάλο αλλά με τον Ουάρντα ο ΠΑΟΚ γίνεται περισσότερο δημιουργικός και παίρνει πράγματα από τις εμπνεύσεις του Αιγύπτιου.

Από εκεί και πέρα δεν φαίνεται να προκύπτουν άλλα διλλήματα με ούτε στην άμυνα, ούτε στις θέσεις των δύο ακραίων επιθετικών, καθώς θα είναι έκπληξη αν δεν παίξουν στα «φτερά» του ΠΑΟΚ Ζίβκοβιτς και Τζόλης.

Photo Credits: Eurokinissi

Πηγή: sport24.gr