Μπαχτσελί : «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της» – Επίθεση σε Μητσοτάκη και Δένδια

Άγκυρα.- Με ιδιαίτερα προσβλητικές εκφράσεις επιτέθηκε κατά της Ελλάδας και του υπουργού Εξωτερικών ο αρχηγός των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον απόηχο της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα και του «θερμού επεισοδίου» με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Νίκο Δένδια αμετροεπή, αχαλίνωτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Δένδια ότι με τις δηλώσεις του στην Αγκυρα αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κρίση, όπως άλλοτε ισχυρίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, ο ηγέτης του MHP και πολιτικός σύμμαχος του προέδρου Ερντογάν κατά την τοποθέτησή του δήλωσε: «Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αποκαλύπτουν ότι τον έστειλαν στην Τουρκία ειδικά για να προκαλέσει κρίση. Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον κ. Τσαβούσογλου. Υποβάλλω τα σέβη μου και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που τον καθοδήγησε. Ο έλληνας υπουργός έπεσε σε σκληρό βράχο. Είδε τα νύχια της Τουρκίας».

«Η Ελλάδα απειλεί τη Μεσόγειο»

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η μοναδική χώρα που απειλεί την ασφάλεια στη Μεσόγειο είναι η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα καταπατάει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Οι ομογενείς μας δεν είναι μόνοι, δεν είναι απελπισμένοι, δεν είναι ποτέ απροστάτευτοι. Απ’ ό,τι φαίνεται η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημά της από την Ιστορία. Νομίζω πως αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει ξεχάσει. Θα ήταν καλό να τα εξηγήσει κάποιος στον αμετροεπή Δένδια και τον αχαλίνωτο Μητσοτάκη. Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί θα χάσει το κεφάλι της» είπε σε απειλητικό ύφος.