Αστέρας Τρίπολης- Άρης 1-1: Ιδανικός «αυτόχειρας» αλλά Ευρωπαίος

Ο Άρης έφτασε πολύ κοντά σε μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, σε ένα παιχνίδι στο οποίο το έλεγχε στο μεγαλύτερο μέρος του και κατάφερε να προηγηθεί στο 74΄, με ένα πολύ όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Μανσίνι. Στο 81ο λεπτό, όμως, ο Ρόουζ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανέβουν μόνοι τους στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όμως, ακόμα και με τον έναν βαθμό που πήραν, έκαναν σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί, παρά το γεγονός ότι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά και θα μπορούσαν, κόντρα στη ροή του αγώνα, να πάρουν ακόμα και τη νίκη, όμως, στο 87΄ο Κουέστα έκανε καταπληκτική διπλή επέμβαση σε προβολή του Μπαράλες.

To απρόοπτο και οι επιστροφές

Ο Άκης Μάντζιος εξέτισε τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του και παρακολούθησε την αναμέτρηση από την εξέδρα, ενώ στον πάγκο κάθισε ο στενός συνεργάτης του, Γιώργος Χωριανόπουλος. Ο Μπερτόλιο ήταν το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Άρη, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Αντίθετα, στην ενδεκάδα επέστρεψαν οι Ματίγια. Γκάμα και Σούντγκρεν, ενώ ο Άρης παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τον Μάνο στη κορυφή της επίθεσης. Με το ίδιο σύστημα παρέταξε την ομάδα του και ο Μίλαν Ράσταβατς, με τους Σίτο, Ριέρα και Τιλίκα να είναι η τριάδα πίσω από τον Μπαράλες, που ξεκίνησε στη κορυφή της επίθεσης.

Πίεση ψηλά από τον Άρη

Οι παίκτες του Άρη ξεκίνησαν δυνατά και θέλησαν να πάρουν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά και δημιούργησαν πρόβλημα στην ανάπτυξη του Αστέρα Τρίπολης, ενώ είχαν και δυο τελικές, με τον Μανσίνι στο 2΄και τον Ρόουζ στο 5΄. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα, ο Χωριανόπουλος άλλαξε θέσεις στους Γκαρσία και Γκάμα, αναθέτοντας στον Πορτογάλο ρόλο επιτελικού μέσου. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, πάντως, ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Ριέρα να πλασάρει στη κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από πάσα του Τιλίκα, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ατυχία για Σοάρες

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20΄και κέρδισαν συνεχόμενα κόρνεν, χωρίς, πάντως, να μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν. Ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων, Ντάνι Σουάρεθ, στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 38ο λεπτό με τον Πασαλίδη να παίρνει τη θέση του. Δυο λεπτά αργότερα, ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Τσίφτση και κατέληξε άουτ.

Στο ίδιο μοτίβο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες. Οι παίκτες του Άρη πήραν, όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσαν τους αντιπάλους τους, αναγκάζοντας τους να κάνουν αρκετά λάθη. Στο 54΄μετά από ωραία αλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Γκαρσία και Μανσίνι, ο τελευταίος πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε, όμως, την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόουζ έκανε τραγικό λάθος και ο Ριέρα του έκλεψε τη μπάλα, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε τον Κουέστα, που μπλόκαρε σωτήρια την μπάλα. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές, σε μια προσπάθεια να δώσουν επιθετική ώθηση στην ομάδα τους.

Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη

Στο 67ο λεπτό ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή , μετά από πάσα του Μάνου και σούταρε δυνατά, όμως ο Τσιφτσής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Στην συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα σε κεφαλιά του Ρόουζ.

«Μαγεία» του Γκάμα, γκολάρα ο Μανσίνι

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο Άρης άνοιξε το σκορ, με ένα καταπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ. Στο 74ο λεπτό, ο Μπρούνο Γκάμα, με μια καταπληκτική κάθετη πάσα «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων και έβγαλε σε ευνοϊκή θέση τον Μανσίνι, που πλάσαρε εξαιρετικά, και νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Αυτογκόλ ο Ρόουζ

Στο 79΄ο Μάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα, όταν σούταρε δυνατά μέσα από την μεγάλη περιοχή, έστειλε, όμως, τη μπάλα άουτ. Σαν αν μην έφτανε, αυτό, για τον Άρη, ήρθε η ισοφάριση μετά από δυο λεπτά για τους γηπεδούχους με αυτογκόλ του Ρόουζ. Μετά από σέντρα του Κώτσιρα από δεξιά, ο Γάλλος αμυντικός στη προσπάθεια του να απομακρύνει με προβολή την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του. Στο 87΄ ο Κούεστα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε προβολή του Μπαράλες, σώζοντας την ομάδα του.

Έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Μπερτόλιο

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης ζήτησε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μπερτολιο από τον Πασαλίδη, στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως, ο διαιτητής σφύριξε την λήξη, αφού πρώτα η φάση ελέχθηκε από τον VAR.

Αστέρας Τρίπολης (M. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αλβάρες, Σουάρεθ (39′ Πασαλίδης), Χριστόπουλος, Βαλιέντε (60′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (60′ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (60′ Γκόμεζ), Τιλίκα (90′ Κρεσπί), Μπαράλες

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Ματίγια (63′ Τζέγκο), Σάσα, Γκάμα (89′ Μπερτόλιο), Μανσίνι, Γκαρσία (63′ Σίλβα), Μάνος