Δηλώσεις του Προέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε. Λεωνίδα Ραπτάκη στην Panhellenic post

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, υπερασπιζόμενοι το Δίκαιο και τα σύνορα της γενέτειρας στο Αιγαίο επί τη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας». Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε στην  Panhellenic Post, ο μεταβατικός Πρόεδρος της  Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) Γερουσιαστής του Ροντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης ( Leonidas Raptakis ) ο οποίος πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι  (23-25/4/2021) ως  μεταβατικός πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε. στην Ελλάδα.

Ο κ. Ραπτάκης, κατά την  σύντομη παραμονή του στην γενέτειρα πραγματοποίησε σειρά επαφών με πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης και της ελληνικής Βουλής  καθώς και με ανώτατους αξιωματικούς του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας.

Υποψηφιότητες

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Ραπτάκης,  μέχρι πρότινος Α΄ Αντιπρόεδρος της  Πα.Δ.Ε.Ε. , ανήλθε αυτομάτως ως εκ του Καταστατικού, στη θέση του Προέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε.,  μετά την απώλεια της βουλευτικής  Έδρας του Παναγιώτη Κατσαμπάνη,  στις πρόσφατες εκλογές στην Δυτική Αυστραλία.

Να σημειωθεί ότι  τέλος Ιουλίου η Πα.Δ.Ε.Ε. θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα τη Γενική Συνέλευση η οποία φέτος είναι εκλογική.  Στις εκλογές, όπως είπε ο κ. Ραπτάκης στην  Panhellenic Post, ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου, (U.S.A.) η Έφη Τριανταφυλλοπούλου (Effie Triantafilopoulos), για τη θέση της 1ης Αντιπροέδρου (Canada) και ο Steven Georganas, για τη θέση του 2ου Αντιπροέδρου (Australia)

Λεωνίδας Ραπτάκης, Πρόεδρος (ΗΠΑ)

       

Έφη Τριανταφυλλοπούλου 1η Αντιπρόεδρος (Καναδάς)

Steven Georganas, 20ς Αντιπρόεδρος (Αυστραλία)

 

 

 

 

 

 

 

 

 Στο Καστελόριζο

Ο κ. Ραπτάκης είχε σειρά επαφών μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλή για τον Ελληνισμό της Διασποράς (sic) Σάββα Αναστασιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Δρ. Ιωάννη Χρυσουλάκη καθώς και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο κ.α.

Από αριστερά, ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς (sic) Σάββας Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, και μεταβατικός Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε. Λεωνίδας Ραπτάκης.

Να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα τα μέλη του προεδρείου της Πα.Δ.Ε.Ε. στις 28-29 και 30 Ιουλίου 2021, θα μεταβούν στο Καστελόριζο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου προκειμένου να τονίσουν την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τα δίκαια της Ελλάδος και τα θαλάσσια σύνορά της επί τη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου

Ακολούθως ο κ. Ραπτάκης είπε στην PanhellenicPost ότι επιστρέφοντας (27/4/2021} στις ΗΠΑ και στην Πολιτεία του Ροντ Αιλαντ, η τοπική Βουλή θα περάσει –όπως και κάθε χρόνο κάνει τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια- ψήφισμα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1914-1923) ενώ δήλωσε ότι θα εργασθούν προς αυτήν την κατεύθυνση και σε ό,τι αφορά τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, προκειμένου,  μετά και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους,  να προχωρήσει  ο Λευκός Οίκος στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Εξάλλου ο κ. Ραπτάκης συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα  Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μ. Χαρακόπουλο ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, και ότι  ότι  «ο ρόλος της Ομογένειας ήταν και παραμένει εξαιρετικά σημαντικός για την υπεράσπιση και την προώθηση των εθνικών μας δικαίων. Αισθανόμαστε, δικαιολογημένα, ιδιαίτερη υπερηφάνεια όταν συμπατριώτες μας, όπως ο κ. Ραπτάκης, κατορθώνουν να διαπρέπουν στο εξωτερικό και να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην πολιτική ιεραρχία των χωρών που βρίσκονται, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να τιμούν τις ρίζες τους».

Δραστηριότητες

Αναφορικά με τις δραστηριότητες της ΠαΔΕΕ ο νέος Πρόεδρος Λεωνίδας Ραπτάκης δήλωσε στην Panhellenic Post: «προχωράμε τα θέματα της Ελλάδος. Έχουμε στην Αμερική τον Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ,  ο οποίος γνωρίζει καλά τα θέματα. Εμείς ως ΠαΔΕΕ προωθούμε τα ελληνικά Δίκαια. Όλοι ενωμένοι, από όλα τα εθνικά Κοινοβούλια από όλα τα κόμματα του εξωτερικού. Μία μάχη έχουμε να κάνουμε και μία επιτυχία επιδιώκουμε:  Να βοηθάμε την Ελλάδα και την Κύπρο».

Όπως είπε στην Panhellenic Post, o Λεωνίδας Ραπτάκης, οι συζητήσεις που έχει με τους Έλληνες επισήμους περιστρέφονται κυρίως γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική  Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο με αιτία τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Γενική Συνέλευση

Τέλος, αναφορικά με την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. (η οποία θα συμπέσει χρονικά με τη Γενική Συνέλευση της ΑΗΕΡΑ που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου στην Ελλάδα) και τις εκλογές για το προεδρείο της Πα,Δ.Ε.Ε., ο κ. Ραπτάκης είπε στην Panhellenic Post ότι ελπίζει μέχρι τον Ιούλιο να έχει σταθεροποιηθεί η υγειονομική κατάσταση και να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν δια ζώσης και απρόσκοπτα την Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή των μελών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Αγωνία εξέφρασε για την κατάσταση σε Αυστραλία, Β. Αφρική και Καναδά και για το εάν θα έχουν επαναληφθεί τα ταξίδια. Πρόσθεσε ωστόσο πως εάν υπάρξουν δυσκολίες σ΄ αυτές ή όποιες άλλες χώρες, οι εκπρόσωποί τους θα συμμετάσχουν ιντερνετικά μέσω «Ζουμ».