Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Στον τελικό ο Θρύλος με show Ελ Αραμπί

Με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τον Μπρούμα άλλη μία στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Οι Ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ηπειρωτών και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα προκύψει από τον αυριανό επαναληπτικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (29/4, 19:00. 0-1 το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο και το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Σεμέδο, Σωκράτη και Χολέμπας στην τριάδα της άμυνας. Οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι δύο μπακ-χαφ, με τους Καμαρά και Εμβιλά στη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί, με τους Μασούρα και Μπρούμα, αριστερά και δεξιά από τον Μαροκινό επιθετικό. Από την άλλη, ο Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με την εξής 11άδα: Λοντίγκιν, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σάλιακα, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλη, Ελευθεριάδη, Παμλίδη και Μιλιντσεάνου.

Καλός ρυθμός και ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και απείλησε για πρώτη φορά στο 4ο λεπτό. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε με τον Ελευθεριάδη. Ο επιθετικός των Ηπειρωτών σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ζοσέ Σα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 13’ ο Μπρούμα μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε και μπλόκαρε. Οπως και στο 18’ στο σουτ του Ελ Αραμπί. Ο Ανδρούτσος πάσαρε στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός γύρισε ωραία το σώμα του, σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 1-0, αλλά ο Λοντίγκιν είπε και πάλι «όχι». Το σουτ του Ελ Αραμπί σταμάτησε στον Πίρσμαν, η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα, αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως, δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και ο πορτιέρο των Ηπειρωτών μπλόκαρε.

Διπλό χτύπημα από τον Ελ Αραμπί

Στο 25’ οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Πίρσμαν. Ο Μπρούμα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Πίρσμαν και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45’, ο Μαροκινός επιθετικός χτύπησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Ο Καμαρά σούταρε, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Αφρικανό, αυτός ελίχθηκε και με αριστερό σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε δύο φορές με τον Ελ Αραμπί και έκλεισε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο.

Αλλαγές και 2-1

Πριν τη έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε διπλή αλλαγή, με τον τεχνικό των Ηπειρωτών να ρίχνει στο ματς τους Κρίζμαν και Μπρένερ αντί των Ελευθεριάδη και Παμλίδη.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά στο χατ-τρικ, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Ο Λοντίγκιν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Μαροκινός στράικερ επωφελήθηκε, σούταρε, αλλά ο Παντελάκης έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 51’ ο ΠΑΣ σκόραρε με τον Καρτάλη και ξαναμπήκε στο ματς. Ο 26χρονος άσος των Ηπειρωτών σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Σα δεν είχε οπτικό πεδίο και δεν κατάφερε να αντιδράσει, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του και τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Παντελάκη για να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Κρίζμαν εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ηπειρώτες, ο νεαρός σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζοσέ Σα.

3-1 και άλλες τρεις μεγάλες ευκαιρίες

Οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Παντελάκη και στο 57’ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 με τον Μπρούμα. Ο Ρέαμπτσιουκ σούταρε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Ελ Αραμπί, αυτός έστρωσε στον Μπρούμα και ο Πορτογάλος με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Μετά το γκολ μάλιστα ο Πορτογάλος είχε τρεις ακόμα ευκαιρίες για να κάνει το 4-1. Στο 63’, στο 66’ και στο 67’, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία από τις τρεις. Στην πρώτη περίπτωση ο Μασούρας του έστρωσε την μπάλα, αλλά ο Πορτογάλος σούταρε ψηλά άουτ. Στη δεύτερη ο Ελ Αραμπί του έκανε την κάθετη πάσα, τον έβγαλε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ του είπε «όχι». Στην τρίτη σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 71’ ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή, με τους Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη αντί των Μπρούμα και Καμαρά, ενώ στο 77’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε το σουτ που έκανε ο Μασούρας από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Εξι λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Τιάγκο Σίλβα και Χασάν να παίρνουν τις θέσεις των Εμβιλά και Ελ Αραμπί.

Στο 89’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χοσέ Χολέμπας. Ένα λεπτό αργότερα ο τεχνικός των Πειραιωτών ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Βρουσάι αντί του Μασούρα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και την πρόκριση στον τελικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (83′ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (71′ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71′ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’+2′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84′ Χασάν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69′ Κάργας), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46′ Κρίζμαν), Καρτάλης, Παμλίδης (46′ Μπρένερ) Μιλιντσεάνου (69′ Λώλης).

in.gr